Kulttuuriteko etenee – Levykauppakirjalle apurahaa

11.5.2015 16:18

12 tuumaa -kirjaprojekti etenee. Pirkanmaan rahasto on myöntänyt 2 500 euron apurahan projektille.

12 tuumaa syventyy levykauppoihin ja -kauppiaisiin. Kirjaan on haastateltu niin Epe Heleniuksen kaltaisia konkareita kuin vastikään alalle lähteneitä kauppiaita. Projektin etenemistä voi seurata Facebookissa ja Twitterissä.

Tampereelta kirjaan on haastateltu Heleniuksen lisäksi muun muassa Kyttälän Voiman Riku Järvistä ja Sammakka-Pop -kauppaa pyörittäviä Oravirran veljeksiä.

Pirkanmaan rahasto myöntää apurahoja maakunnallisesti merkittäville kulttuurihankkeille.

– Apuraha merkitsee dokumentointihankkeelle taloudellisen tuen lisäksi erityisesti sitä, että tekijöiden työ on tärkeää ja sitä arvostetaan, idean isä ja projektin vetäjä Anssi Mononen toteaa tiedotteessa.

Idea 12 tuumaa -kirjaan lähti levykauppiaiden haastatteluista, joita Mononen julkaisi zine-pienlehdissä. Aluksi kauppojen ja kauppiaiden tarinoita oli tarkoitus julkaista vain haastattelusarjana, mutta hyviä juttuja kertyi niin paljon, että ne päätettiin koota kirjaksi.

Kirjaa tehdään noin parikymmenpäisellä kaveriporukalla, intohimosta ja arvostuksesta levykauppoja ja niiden perintöä kohtaan. Teoksen tarkoitus on taltioida yksi osa suomalaista kulttuuriperintöä.

12 tuumaa -kirjan painokulut pyritään kattamaan joukkorahoituskampanjan avulla syksyllä 2015. Kirja ilmestyy vuoden loppupuolella.

Tampereen lisäksi kirjan haastatteluja on tehty muun muassa Helsingissä, Turussa, Lahdessa, Kotkassa, Joensuussa, Lappeenrannassa ja Kuopiossa.


Lue Soundin netissä helmikuussa julkaistu Anssi Monosen haastattelu täällä.

Lisää luettavaa