Kun elämä alkaa tuntua pelkältä juoksumatolta – kovien muusikoiden tähdittämä Folkhem pohtii suorituskeskeistä maailmanmenoa

18.8.2023 14:16

Joel Melasniemen (Scandinavian Music Group, Ultra Bra), Kyösti Salokorven (Scandinavian Music Group, Atlético Kumpula), Axel Ehnströmin (Paradise Oskar), Alpo Nummelinin (Ruusut) ja OP Vuorisen muodostama Folkhem julkaisi tänään debyyttialbuminsa. Levyn keskiössä on kappale nimeltä Juoksumatto, joka kannattaa hyvinkin ottaa haltuun, mikäli tasokas kotimainen poprock kiinnostaa. Tarjolla on nimittäin ammattitaidolla tehtyä musiikkia, jossa riittää vieläpä sanomaa.

Folkhem ei tee kappaleitaan kovin kevyistä aiheista. Odotushuone-levyn teemoja ovat ilmastoahdistus, luontokato, riippuvuudet, tulevaisuudenuhat, digitalisaatio, työelämässä jaksaminen, fasismi, ksenofobia ja rakkaus, ja Juoksumatto-biisi havainnollistaa tätä ajatusmaailmaa hyvin. Se on kappale elämästä suorituksena – ”riittämättömyyden tunteesta, joka syntyy tavoitellessamme rystyset valkoisena itsellemme asettamaamme päämäärää ’onni'”, kuten yhtye itse kertoo tiedotteessa.

Kuuntele Juoksumatto ylempää. Folkhem pitää majaa Facebookissa täällä, samassa osoitteessa kerrotaan varmasti tulevista keikoista ja sellaisista.

Lisää luettavaa