Kun jänis tytön tanssiin vei – Ensinäytössä Joosuan debyyttivideo

Olisi tarjolla erittäin tuoretta musaa! Joosua on vasta vuosi sitten nykyisen muotonsa löytänyt yhtye, joka liikkuu modernin indiepopin ja folkahtavamman ilmaisun suunnalla. Rubik-miesten Artturi Tairan ja Sampsa Väätäisen avustuksella tallennettu debyyttialbumi Vielä hetken, Sinun ilmestyy 13.2.

Tänään on vuorossa ensimmäisen iso ulostulo: debyyttisinglen Kaikki mitä jää ja siihen tehdyn videon ensinäyttö. Vain Soundi.fi:ssä.

Kertokaa videosta – kuka sen ideoi ja toteutti?

– Videon tarina kehittyi yhtyeen ideointituokion ja ohjaaja Tuukka Virtasen visioimana. Laulun kertosäkeestä voi aistia turtumista suremiseen ja tämä tahdottiin tuoda videoon konkreettisella tavalla mukaan. Olemme tehneet Tuukan kanssa muutamia videoita ennenkin ja meitä molempia viehättää tietty satumainen ote kuvallisessa kerronnassa. Kun löysimme kaninaamion pilailukaupasta alkoi idea selvitä. Tällä hetkellä naamio ei ole ylimääräinen propsi videossa, vaan sisältyy tärkeänä elementtinä kerrontaan.

Kuinka Rubik-miehet Sampsa ja Artturi päätyivät tekemään yhteistyötä kanssanne?

– Vuoden 2013 lopulla laulaja Olli oli Lapissa ja erään keskustelun seurauksena hän sai käsiinsä Artturin puhelinnumeron. Tarkoituksena oli tuolloin tehdä muutamia biisejä, mutta kevään edetessä ja Stupidon varmistuessa levy-yhtiöksi muuttui muutaman biisin äänittäminen koko levyn äänitykseksi. Muutaman palaverin seurauksena huomasimme, että Artturilla on samankaltainen visio asioiden ulosannissa, joten parempaa emme olisi löytäneet. Äänitykset ja miksaukset hoisi Sampsa, joka itäisellä rehvakkuudellaan ja ylimalkaisella rauhallisuudellaan sopi mainiosti paketin valmistamiseen.

Joosualla on farkkusponssi! Selittäkää!

– Me Joosuassa rakastamme pinkeitä farkkuja. Saimme mahdollisuuden JC:ltä toteuttaa unelmamme pitää yllämme tiukkoja farkkuja ja hienoja paitoja. Olisi ollut suhteellisen hölmöä olla tarttumatta tähän syöttiin. Olemme soittaneet muutaman akustisen setin JC:n erinäisissä juhlatilaisuuksissa tämän diilin jälkeen ja nuo keikat ovat jääneet elämään muistoihin. Toivottavasti meille tarjoutuu myös jatkossa mahdollisuus esiintyä JC:n järjestämissä tilaisuuksissa eri puolilla Suomea. Vaikka musiikkimme ei pyri olemaan kovinkaan riippuvaista on silti rokkia kivempi soittaa siistin näköisenä.

Joosua: Kaikki mitä jää

TULEVAT KEIKAT:

30.1. Jyväskylä, Pub Lucky Baldwin *DUO*
31.1. Helsinki, Nosturi
13.2. Rauma, Domino *LEVYNJULKAISUKEIKKA*
14.2. Jyväskylä, Lutakko
20.2. Perniö, Käenpesä
21.2. Salo, Zet-Bar
26.2. Helsinki, Henry’s Pub
7.3. Kokemäki, Oluthuone’60
14.3. Turku, Basso
18.4. Pori, Rock Bar Monttu

Lisätietoja: www.facebook.com/joosuanhedelmat