Kun Serj Tankian näki Iron Maidenin keikalla vuonna 1984, laulajan maailma mullistui

30.5.2024 15:34

System of a Downin Serj Tankian vieraili hiljattain Monsters, Madness and Magic -podcastin vieraana ja keskusteli muun muassa tärkeimmistä keikoista, mitä laulaja on todistanut. Tankian kertoo nähneensä monia tosi kovia settejä, mutta Iron Maidenin veto 1980-luvulla oli erityinen tapaus.

”Aivan ensimmäinen keikka, mitä olen koskaan nähnyt, oli Iron Maiden vuonna 1984. Muistaakseni se oli vuonna 1984. Silloinen tyttöystäväni oli suuri Maiden-fani, mutta itse en edes juurikaan kuunnellut rockmusiikkia”, Tankian kertoo.

”En ollut edes polttanut pilveä. Se oli ensimmäisiä kertoja, kun haistoin pilven hajun ulkona. Olin sellainen kiltti oppilas koulussa. Se keikka tapahtui ennen kaikkea oikeaan aikaan. Ja kyllähän sitä samaa ratsukomppia kuulee Systemin musiikissa, olemme ottaneet Maidenilta vaikutteita. Kaikki maailman rockbändit ovat ottaneet Maidenilta vaikutteita.”

Toiseksi vaihtoehdoksi Tankian nostaa tuoreemman esityksen: Roger Watersin The Wall -spektaakkelin 10–15 vuoden takaa.

”Pelkästään sen visuaalinen puoli oli aivan uskomaton. Sen teatterimaisuus oli jotain mieletöntä. Mutta olin nähnyt Pink Floydin jo aiemmin lentävine sikoineen kaikkineen”, Tankian sanoo.

”Hienoja keikkoja on niin monta. En saa edes ajatuksiani aiheesta järjestykseen.”

Lisää luettavaa