Kunniaa Mega Manille! Ensinäytössä Le Roin uusi musiikkivideo

Le Roi -yhtyeen syksyllä julkaistavan albumin ensimmäisen singlelohkaisun musavideo saa ensinäyttönsä Soundi.fissä. Sohvasankari-single julkaistiin tänään.

Vahvasti elektrovaikutteinen kappale kertoo naiivin suorasti videopelien pelaamisesta ja sen syistä.

– Sohvasankarin musiikkivideossa on pyritty korostamaan tekstiä. Ei niinkään siten että kuvataan peliongelmaista nuorta pelaamassa, vaan siitä, miksi nuoren on mielekästä pelata. Kun elämä on ahdistavaa, peli tuottaa pelaajalle paratiisin, yhtyeen laulaja Eero Salonlahti kommentoi videota.

– Pelimaailmassa eivät aikuiset määräile. Vanhemmat toruvat lasta pelaamisesta, ja elävät enemmän omassa maailmassaan kuin olisivat läsnä lapselle. Lapselle maailma muuttuu loppua kohden absurdiksi. Lapsi päätyy unenomaiseen maisemaan, ihastuu ja siirtyy ihmeellisten hahmojen joukkoon. Noiden hahmojen maailma on synkkä ja ahdistava. Samoin kuin masentuneen ihmisen maailma.

Le Roi -yhtyeen debyyttialbumi julkaistaan syksyllä. Bändiltä on aiemmin julkaistu kolmen biisin Elokuvissa-ep.

Kokoonpano sai alkunsa kitaristi Jaakko Penttilän ja laulaja Eero Salonlahden toimesta.

– Aluksi ajattelimme että teemme biisit kahdestaan alusta loppuun ja keikoille palkataan ammattimuusikot soittamaan. Kävikin niin että huippumuusikot liittyivät bändiin, ja nyt meitä on kuusi mainiota miestä tekemässä musiikkia, Salonlahti kertoo yhtyeen alkutaipaleesta.

Sohvasankarin sävellyksessä on pyritty tekemään kunniaa klassikkopeli Mega Manille. Kyseinen peli mainitaan myös tekstissä, kun tekstin henkilö pelin intensiivisimmässä kohdassa käskee Mega Manin päävastusta Dr. Wilyä huutamaan armoa.

Le Roi keikoilla:

13.5. Semifinal, Helsinki
15.5. Poppari, Jyväskylä