Kuohunta Ghostin ympärillä jatkuu – entiset jäsenet lähettivät Ruotsin yleisradioyhtiölle julkilausuman bändin tilanteesta

Jäsenistönsä uusineen Ghostin ympärillä kuohuu nyt tosissaan. Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että bändin entiset jäsenet ovat haastaneet laulaja Papa Emerituksen (oik. Tobias Forge) oikeuteen yhtyeen tulojen pimittämisestä. Erotetut jäsenet väittävät, että Forge on napannut itselleen leijonanosan menestyksekkään yhtyeen tuotoista.

Nyt ex-jäsenet ovat lähettäneet Ruotsin yleisradioyhtiölle SVT:lle julkilausuman, jossa kommentoidaan bändin tilannetta. Täydeltä sodaltahan tuo kuulostaa.

”Laulajamme ja entinen ystävämme yrittää vaivihkaa ja häpeilemättä muuttaa bändin sooloprojektikseen, jossa on hänen lisäkseen ainoastaan palkattuja sessiomuusikkoja”, entiset Ghost-muusikot kirjoittavat. Orkesterin uusi kokoonpano teki ensimmäisen keikkansa helmikuussa.

Ex-jäsenet kertovat yrittäneensä päästä Forgen kanssa sopimukseen viime vuoden lopussa, mutta tilanne kääntyi nopeasti siihen, ettei laulaja halunnut heitä enää lainkaan yhtyeeseen.

SVT yritti tavoittaa Forgea kommentoimaan tilannetta, mutta huonolla menestyksellä. Aiemmin Forge totesi Östgöta Correspondenten -lehdelle, ettei halua sanoa aiheesta mitään, koska oikeusjuttu on kesken.

Ghost on tällä hetkellä pitkällä Euroopan-kiertueella. Suomeen yhtye saapuu vappuaattona 30. huhtikuuta, jolloin bändi konsertoi Helsingin The Circus -klubilla Jäähallissa.