”Kuulostaa perkeleen hauskalta, mutta kuka soittaa rumpuja?” – Tarotin Zachary Hietala kommentoi tulevaa keikkaa

1.3.2023 21:50

Suomalaisen raskaan rockin legenda Tarot nousee ensi kesänä estradille – ensimmäistä kertaa noin kymmeneen vuoteen. Lisää keikasta täällä.

Kuopiolaisyhtyeen paluu ilahduttaa painavamman musiikin ystäviä suuresti. Purgatory-nimellä vuonna 1982 perustetun Tarotin mahdollinen tulevaisuus on nimittäin ollut vähintäänkin hämärän peitossa sen jälkeen, kun yhtyeen kovakätinen rumpali Pecu ”Spede” Cinnari menehtyi vuonna 2016.

Se ei kuitenkaan ollut vielä ”siinä”, sillä Tarot tekee vielä ainakin yhden keikan.

Miten tähän pisteeseen on tultu?

– Vanha tuttumme Jarno ”Jarkki” Pöyhönen – mm. Tarotin teknikko ja merchandise-myyjä – on järjestänyt takavuosina Old Farts Rock -tapahtumia, joiden tiimoilta lavalle on noussut vanhoja kuopiolaisia rockbändejä. Me oltiin Tarotin kanssa mukana jo ekassa Old Farts Rockissa, ja vedettiin silloin debyyttilevyn biisejä. Yritettiin myös tupeerata tukat, mutta epäonnistuttiin melko surkeasti… Keikka oli muuten oikein hauska tapaus, nauraa kitaristi Sakari ”Zachary” Hietala.

– No, Jarkki heitti ehkä kuukausi sitten, että olisipa hauskaa herättää Old Farts Rock taas henkiin. Seuraavaksi Jarkki kysyi, että mitenkähän Tarot… Sanoin heti, että kuulostaa perkeleen hauskalta, mutta kuka soittaa rumpuja? Sitten lisäsin, että pitäisi varmaan kysyä myös muilta bändin herroilta (Marko Hietala, Janne Tolsa ja Tommi Salmela). Hah hah!

– Markohan asuu nykyään Espanjassa, eikä saatu miestä ihan heti kiinni. Sitten kun saatiin, hän tuumi idean kuulostavan sen verran kivalta ja hullulta, että vedetään vaan. Se oli siinä: päätettiin tehdä Tarot-keikka!

Ensi kesän keikalla rumpuja soittaa Turmion Kätilöt -orkesterista tuttu Antero Seppänen.

– Tolsan Janne soittaa tietysti myös Turmion Kätilöissä. Me myös vedettiin taannoin Tarotin Crawlspace Kätilöiden kanssa Kuopiorockissa, ja homma toimi hyvin. Janne sitten heitti, että otetaan Antero rumpuihin tälle tulevalle keikalle. Antero on loistava rumpali, eikä hän todellakaan ole mikään Cinnari-kopio, ja homma oli sillä selvä.

– Marko tulee huhtikuussa Suomeen, ja sitten istahdetaan alas. Pitää ainakin päättää, että kauanko vedetään ja mitä vedetään. Ja sitten täytyy alkaa treenaamaan. Kokeilin tuossa huvikseni paria biisiä, ja tuntui, että muisti alkaa palailla… pätkittäin. Onhan siitä kuitenkin kymmenisen vuotta, kun näitä ralleja on viimeksi vedetty. Kyllä mä osaan Wings Of Darknessin soittaa vaikka unissani, mutta muuten… Niin, kuten sanoin, pitää alkaa treenaamaan ihan tosissaan!

Entä Tarotin mahdollinen jatko muuten?

– Tämä keikkajuttu on hauska, mielenkiintoinen ja myös absurdi homma. Katsotaan sitten vedon jälkeen, että mitkä on porukan fiilikset. Jos halutaan tehdä lisää, niin tehdään lisää, mutta nämä jutut selviävät vasta muutaman kuukauden päästä.

Lisää luettavaa