Kuulostaako ruotsalainen Ghost Blue Öyster Cultilta? BÖC-kitaristi: ”Kyllähän siinä tiettyjä yhtäläisyyksiä voi kuulla”

27.12.2019 11:00

Ghostia on aina debyyttialbumistaan lähtien vertailtu Blue Öyster Cultiin. Myös BÖC-kitaristi Buck Dharma on näistä puheista tietoinen.

”Olen lukenut haastatteluja, joissa bändin kippari [Tobias Forge] sanoo, ettei hän yritä kuulostaa Blue Öyster Cultilta”, Dharma kommentoi Ultimate Guitarin tuoreessa haastattelussa. ”Mutta mielestäni he eivät oikein kuulosta Blue Öyster Cultilta, vaikka kyllähän siinä tiettyjä yhtäläisyyksiä voi kuullakin.”

Forge itse kommentoi Blue Öyster Cult -vertailua Loudwirelle hiljattain seuraavasti:

”Rakastan Blue Öyster Cultia. He eivät kuitenkaan ole lähellekään niin suuri vaikuttaja minulle kuin mitä ihmiset luulevat. Erityisesti alkuaikoina. Olen kuunnellut heitä viime aikoina enemmän kuin silloin. Mutta he eivät koskaan olleet yhtä suuri vaikuttaja kuin… voisin listata niin monta muuta, joista voin sanoa, että ’tuo riffi on tuolta. Tuo taas tuolta. Tuo laulupätkä tuosta.'”

Blue Öyster Cult työstää parhaillaan uutta ensi vuonna julkaistavaa studioalbumia. Myös Ghost tulee viettämään ensi vuonna aikaa studiossa, sillä Prequellen seuraajan on lupailtu ilmestyvän vuoden 2021 alussa.

Lisää luettavaa