Kyllä asiat aina järjestyvät – Pitkäperjantaibiisinä Jiri Nikkisen uusin single

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan jokaisena perjantaina esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Vuoden 2015 pitkäperjantaina kunnian saa Jiri Nikkinen tuoreimmalla singlellään.

Muun muassa Cliftersin laulaja-kitaristina tunnettu Jiri Nikkinen on palannut suomirock-kartalle omilla lauluillaan ja omalla nimellään. Helmikuussa julkaistulla Luullut oon, että asioilla on tapana järjestyä -singlellä soittavat Suomen eturivin rockmuusikot: muun muassa Olavi Uusivirran bändistä tuttu Timo Kämäräinen, esimerkiksi Stratovariuksessa vaikuttava basisti Lauri Porra sekä J. Karjalaisen luottamies, rumpali Janne Haavisto.

Kappale on tuotettu erikoisella tavalla. Levy-yhtiön pomo Kari Hynnisen idean pohjalta soittajat saivat Nikkisen akustisen demon kuultavakseen tunti ennen äänityksiä. Sitten kappaleesta äänitettiin livenä kolme ottoa. Bändi sai vapauden soittaa biisin ilman ohjeistuksia juuri sillä vimmalla kuin itse halusi.

− Idea oli villi, täytyy myöntää. Mutta nyt oli tarkoituskin tehdä jotain uutta ja röyhkeää. En pysty olemaan mukana sellaisessa, mikä ei miellytä mun korvaa ja tunnu hyvältä, vaikka suuren yleisön suosio olisikin taattu. Kaikki mitä teen, tapahtuu musiikin ehdoilla. Karin visio toimi, Nikkinen kertoo tiedotteessa.

Lauluntekijä ei ollut itse paikalla, kun kappaletta muusikot päästettiin irti studiossa. Hän saapui kuuntelemaan äänittäjä-tuottaja Jussi Jaakonahon tekemän miksauksen ennen lauluäänitystä.

− Ilmapiiri oli jännittynyt, kun miksausta kuunneltiin. Mulla ei ollut mitään hajua siitä, mihin suuntaan biisiä oli viety. Mutta lopputulos oli mahtava! Se oli tyylitajuinen ja määrätietoisen röyhkeästi soitettu. Siinä oli tervettä vaaran tunnetta. Monesti kappaleen syntyhetkellä tehtyihin demoihin taltioituu ainutkertainen fiilis, joka katoaa, kun aletaan oikeasti äänittää. Nyt se miina vältettiin tyylikkäästi.

Jiri Nikkinen julkaisi edellisen soololevynsä Sähköä vuonna 2000.

Perjantaibiisi: Jiri Nikkinen − Luullut oon, että asioilla on tapana järjestyä

(Kuva: Visa Högmander)