Kylmäävä haastattelu – Leonard Cohen: ”Olen valmis kuolemaan. Toivon, ettei se ole liian epämukavaa.”

12.10.2016 09:43

Leonard Cohen antoi The New Yorkerille haastattelun, joka ei tarjoa kovin hyvää kuvaa 82-vuotiaan maestron tämänhetkisestä tilasta. Cohen kertoo olevansa sellaisessa kunnossa, että kykenee oleskelemaan lähinnä kotonaan, eli ainakaan kiertueella ei miestä tulevan You Want It Darker -albuminsa myötä nähdä.

Cohen kertoo alkaneensa jo kirjoittaa uusia runoja ja kappaleita, mutta hän suhtautuu skeptisesti siihen, ehtiikö hän saamaan niitä koskaan valmiiksi.

”En usko. Ehkä, kuka tietää? Ja kenties pääsen vielä uudelle kierrokselle, en tiedä”, Cohen pohtii haastattelussa.

”Mutta en tarraudu liikaa mihinkään hengelliseen strategiaan, en uskalla tehdä niin. Minulla on töitä tehtävänä. Täytyy hoitaa hommat.”

”Olen valmis kuolemaan. Toivon, ettei se ole liian epämukavaa. Siinä se minun osaltani”, Cohen toteaa pahaenteisesti.

Cohenin 1960-luvun muusa Marianne Ihlen menehtyi hiljattain, ja tuolloin Cohen välitti vanhalle naisystävälleen tämän kuolinvuoteelle viestin seuraavansa pian perässä. ”Olen niin lähellä jäljessäsi, että jos ojennat kätesi, voit tarttua omaani”, Cohen kirjoitti.

Myös 21. lokakuuta julkaistavan You Want It Darkerin nimikappaleessa voi kuulla laulajan puhuttelevan viikatemiestä. ”Olen valmis, herrani”, Cohen laulaa kappaleen kertosäkeessä.

Kovin on synkeää tämä suuren lauluntekijän lopputaival. Kaikkea hyvää Leonardille, toivottavasti pahat aavistukset eivät käy lähiaikoina toteen.

Lisää luettavaa