”Kymmenettuhannet käskivät meitä suksimaan helvettiin” – Iron Maidenin lämmitteleminen ei ole helpoin pesti

Iron Maidenin yleisöä Helsingin Hartwall-areenalla.

Varo, mistä unelmoit, sillä saatat saada sen. Näinhän se Andy McCoy tiesi kertoa aikanaan, ja vanha sanonta pätee erinomaisen hyvin ainakin Iron Maidenin lämmittelybändin hommaan. Varmaan jokainen metalliyhtye lähtisi rundille vaikka puolen tunnin varoitusajalla, mutta vaikuttaa siltä, että unelmien maailmankiertueesta saattaisi tulla hermoja repivä koettelemus.

Joseph Poole alias Wednesday 13, joka toimi aikanaan myös Murderdollsin laulajana, puhui tästä aiheesta toimittaja Chris Akinin podcastissa. Haastattelusta kertoo tekstimuodossa Blabbermouth. Poole toteaa, että Maiden-rundi oli sen verran kova, ettei sen rinnalla mikään koettelemus tunnu enää miltään.

”Sen jälkeen, kun Murderdolls toimi kuuden viikon ajan Iron Maidenin lämppärinä, mikään bändi, yleisö tai yhtään mikään ei saa minua pelästymään”, Poole sanoi, kun häneltä kysyttiin, arveluttaako häntä tuleva soolokiertue Cradle of Filthin kanssa.

”Sen kuuden viikon aikana päällemme heitettiin kaikkea mahdollista ehkä autoja lukuun ottamatta. Vastahakoinen yleisö ja kaikki siihen liittyvä roska on minulle ihan ok. Olen kokenut vastaavaa aiemminkin. Ei Cradle of Filthin yleisö pysty samaan kuin Maidenin fanit. Kokonaiset stadionilliset väkeä, jotain 30 000 ihmistä, käski meitä suksimaan helvettiin. Se kasvattaa luonnetta.”

Melkoista menoa! Minkähänlaisen vastaanoton The Raven Age on saanut Iron Maidenin lämmittelijänä? Siinä yhtyeessä sentään soittaa Steve Harrisin poika, joten kenties he saavat hieman tasoitusta. Maiden ja Raven Age lähtevät tien päälle taas ensi kesänä.