Lähes 20 vuotta arkistoissa pölyttynyt Hollywood Brats & The Boys -tribuutti laitettiin julki – Kokoelmalla mukana myös suomalaisväriä

Kokoelman tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.
14.4.2020 12:45

Hollywood Brats oli vuosina 1971-1975 toiminut brittiläinen glam rock-/protopunk-yhtye, jonka jäseniä vaikutti myöhemmin vuonna 1976 perustetussa power pop-/punk rock -bändi The Boysissa. Lähes 20 vuotta sitten italialainen Desert Inn Records työsti bändeille tribuuttilevyä, jolle kutsuttiin mukaan muun muassa Jeff Dahlin ja Hanoi Rocksin alkuaikojen rumpali Gyp Casinon kaltaisia kulttinimiä. Levyllä oli mukana myös turkulainen rockyhtye Hundred Millions Martians. Jostain syystä tribuuttialbumia ei kuitenkaan koskaan julkaistu vaan se jäi pölyttymään arkistojen kätköihin.

Nyt parikymmentä vuotta myöhemmin tribuuttikokoelma on viimein julkaistu digitaalisesti Bandcampissa, jossa se on kuunneltavissa ilmaiseksi. Suurin osa levyn 24 biisistä on ennen julkaisemattomia, osa on julkaistu mukana olleiden bändien omilla julkaisuilla. Levystä voi myös maksaa haluamansa summan ja tuotto käytetään kokonaisuudessaan koronaa vastaan kamppailevan Italian Punaisen ristin hyväksi.

Artikkelin alusta löydät Hundred Million Martiansin tulkinnan The Boysin Soda Pressing -kappaleesta ja koko You Wanna Know What It’s Like -tribuuttilevyn puolestaan tuosta alapuolelta. Vaihtoehtoisesti voit suunnata myös Bandcampiin, mikäli mielit levyn pariin.

Lisää luettavaa