Laita syli palamaan, vaatii Liila Jokelin – Ensinäytössä Yön harhaan -musiikkivideo

Liila Jokelin julkaisee tulevan levynsä ensisinglen musiikkivideon kera.
1.12.2022 08:00

Laulaja-lauluntekijä Liila Jokelin johdattelee kuulijan Yön harhaan -kappaleellaan keskelle ihmismielen kiemuroita. Elämänjanoinen kappale pohtii, pitäisikö jäädä vai mennä eteenpäin. Biisistä julkaistaan myös hieno musiikkivideo, joka on nyt katsottavissa ennakkoon yltä. Singlen virallinen julkaisupäivä on perjantaina 2. joulukuuta.
.
– Yön harhaan on action-ralli, jonka ytimessä sykkii halu mennä eteenpäin. Menneisyyteen katsominen ei auta, on pakko edetä ja antaa elämän lentää päin pläsiä. Asioiden taakse jättäminen on joskus tuskallista, mutta suremisen sijasta tilanteen voi nähdä myös vapauttavana mahdollisuutena ja uusille houkutuksille antautumisena, Jokelin kertoo kappaleen tematiikasta.

Jokelinin aiempaan materiaaliin verrattuna kappale ei poikkeuksellisesti ole hänen itsensä säveltämä.

– Halusimme bändini kanssa tulevalle Saapuu sankarina kevät -albumillemme Tuomakselta (Palonen) yhden sävellyksen, sillä mielestämme hän on lahjakas ja näkemyksellinen muusikko. Jo Kuparilinna-yhtyeen aikoina, jolloin Tuomas sävelsi ja minä sanoitin, tai sanoitimme yhdessä, pidimme Tuomaksen kanssa yhteistyötämme onnistuneena. Oli mukava jatkaa nyt siitä, mihin silloin jäimme ja antaa samalla näyttävä lähtölaukaus tulevalle albumille lapsuudenystäväni Riku Wallinin kuvaaman omalakisen musiikkivideon myötä. Laita syli palamaan, Jokelin sanoo.

Liila Jokelin on näytelmäkirjailija, dramaturgi ja muusikko, jonka upeita lauluja ja vahvaa ääntä kuultiin ensi kerran 2019 julkaistulla Kaamos on huono esileikki –levyllä. Yön harhaan on ensimmäinen single ensi keväänä ilmestyvältä Saapuu sankarina kevät –albumilta.

Lisää luettavaa