Lamb of Godin kitaristi ylistää Alexi Laihoa: ”Minulla ei ole kuin hyvää sanottavaa hänestä”

Larry Marano / Shutterstock / AOP

Alexi Laihon kuolemasta on kulunut jo useampi kuukausi, mutta edelleen aihe puhuttaa musiikkiväkeä ympäri maailman. Eilen julkaistussa Metalsucks-sivuston podcastissa oli haastateltavana Lamb of Godin kitaristi Mark Morton, ja puheenaiheeksi nousi muun muassa Laihon menehtyminen vain 41-vuotiaana.

”Alexi oli aito, mahtava tyyppi. Hän oli todellinen rocktähti – hän näytti coolilta, hän oli keulakuva ja hän oli kova kitaristi, mutta hän oli samalla luonteeltaan todella rento”, Morton sanoo.

Lamb of God -muusikko muistelee saaneensa jopa kitaraopetusta Bodom-johtajalta. Morton pyysi kiertueella Laihoa näyttämään kitaralla pari kikkaa, ja tämä teki työtä käskettyä.

”Sanoin, että näytä vähän miten tuollaisia juttuja soitetaan. Hän kysyi, mitä haluaisin tietää. Vastasin, että en tiedä, näytä nyt jotain. Hän istui sitten alas ja näytti pari kitarakuviota. Hän vain sanoi, ettei se ole niin hankalaa kuin miltä kuulostaa, teet vain näin ja näin. Sellainen kaveri hän oli”, Morton sanoo.

”En jutellut hänen kanssaan loppuaikoina enää pariin kolmeen vuoteen, koska molemmilla meillä oli omat juttumme. Mutta minulla ei ole kuin hyvää sanottavaa hänestä. Hänen kuolemansa oli suuri menetys. Se oli traagista.”