Lämpöä kaamokseen – Perjantaibiisinä Tuomon uutuus-ep:n nimibiisi

12.12.2014 09:06

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan joka perjantai esille yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään on vuorossa uunituoretta tavaraa: Tuomon tänään julkaistun Polar Night -ep:n nimibiisi, jonka musiikkivideo saa ensinäyttönsä Soundin netissä.

Tuomo julkaisi tänään neljän kappaleen ep:n Polar Night. Ep:n uudet biisit olivat mukana alkuvuodesta julkaistun The New Mystique -albumin tekoprosessissa kalkkiviivoille asti, mutta jäivät pois levyltä, koska artisti halusi pitää kokonaisuuden sopivan mittaisena.

Polar night -biisin perustana oli oivallus siitä, että kaamoksen aikaan ’yhden yön jutut’ voivat periaatteessa kestää kuukausia. Toisen ihmisen lämpö saattaa myös auttaa pahimman pohjoisen melankolian yli, Tuomo kertoo.

− Soundimaailmassa kylmän ja lämpimän kontrastia luovat viileät synamatot ja maanläheiset, tuhdit bassot, joita Felix Zengerin beatbox-perkussiot inhimillistävät. Synanörteille tiedoksi, että bassot on soitettu suomalaisen Jonte Knifin rakentamalla Knifonium-putkisyntikalla.

Ep:n toista uutta kappaletta Tuomo kuvailee Prince-tribuutiksi.

− TrashGodBaby on musiikillisesti aika suoraviivainen Prince-tribuutti, mutta sanat lainaavat enemmän Ismo Alangon Taiteilijaelämää-biisistä. Ep:llä on mukana myös helsinkiläistuottaja Recuen deep hop -remix The New Mystique -albumin ensimmäisestä sinkusta Keep Looking Up.

Tuomo on julkaissut neljä soololevyä. Hän on esiintynyt myös muun muassa Emma Salokoski Ensemblen ja Quintessencen riveissä sekä tuottanut Evan & Manun tuoreimman albumin. Tuomo vierailee myös Palefacen uusimmalla levyllä.

Polar Night -ep:n julkaisukeikka on luvassa 17. joulukuuta Helsingin Tavastia-klubilla.

Perjantaibiisi: Tuomo − Polar Night

(Kuva: Ville Malja)

Lisää luettavaa