Lars Ulrich hehkuttaa Iron Maidenia – ”Hard rock -bändeistä he ovat inspiroineet Metallicaa luultavasti kaikkein eniten”

Metallica-rumpali Lars Ulrich avasi omaa ja Metallican suhdetta Iron Maideniin Apple Musicin hiljattaisessa haastattelussa. Jutun litteroinnista vastaa Metal Injection.

”Suhteeni noiden kavereiden kanssa kulkee vuosien taakse aina vuoden 1981 Kööpenhaminaan, jolloin Steve Harris ja ensimmäinen laulaja Paul Di’anno kutsuivat minut pukuhuoneeseen kun seisoskelin hyytävässä kylmyydessä konserttihallin ulkopuolella”, Ulrich muistelee. ”Hard rock -bändeistä he ovat inspiroineet Metallicaa luultavasti kaikkein eniten. Heillä oli siisteimmät levyjen kannet. Heillä oli siistit… tarinat ja he vaikuttavat välittävän faneista tavallista enemmän. He menivät askeleen pidemmälle, heillä oli faniklubi. Heillä oli lempinimet.”

Vielä tänäkin päivänä Iron Maiden raikaa Ulrichin residenssissä/kuulokkeissa esimerkiksi liikuntatuokioiden aikana.

”Olen yrittänyt pysytellä kunnossa viimeiset neljä–viisi kuukautta, ja kun treenaan, sitä tietenkin täytyy laittaa jotain soimaan liikunnan tueksi. Olen pyörittänyt nyt erityisesti paria ensimmäistä Iron Maiden -levyä, joiden tahtiin kelpaa kyllä aina jumpata”, mies toteaa.