”Tositarina rankoista varhaisnuoruusvuosista Helsingin kehyskunnassa” – Lauantailekana Nefer Neferin Jasmiina

Helsinkiläisyhtye lataa tiskiin monen teinipojan tukahduksiin painetut tunnot.
12.9.2015 18:57

Lauantailekat ovat meneviä kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Nefer Nefer on yhtä kuin Julius Sihvonen (laulu ja koskettimet), Axel Virkkunen (kitara), Eliel Kilkki (basso) ja Aleksi Ripatti (rummut). Neljä biisiä Soundcloudissaan julkaisseen helsinkiläisyhtyeen otteissa sovituspuolen suoraviivaisuus ja lyriikoiden pakahduttavuus muodostavat yhdessä suomirockin perinteille kumartavan hybridin. ”Nefukat” itse esittelevät uusimman Jasmiina-viisunsa tähän tapaan:

Kyseinen kappale on meidän biiseistä ehkä henkilökohtaisin, sillä se kertoo tositarinan rankoista varhaisnuoruusvuosista Helsingin kehyskunnassa. Miestenalkujen elämä oli oikein mukavaa, kunnes eräs naishenkilö saapui paikalle ja sekoitti kaiken. Uudesta tuttavuudesta seurannut miekkojen kalistelu eskaloitui muun muassa siihen, että testosteroniryöpyn seurauksena rumpalillamme alkoi vihdoin murrosikä. Tämä ihmissuhteet sekoittanut tapaus aiheuttaa suunsoittoa ja käsirysyä asianomaisten kesken vielä tänäkin päivänä.

Moni pojasta mieheksi kasvamassa ollut Jasmiinan tavoittamattomuuteen samaistuneekin. Kappaleen on äänittänyt, miksannut ja tuottanut Pimeys-yhtyeestä tuttu Pekka Nisu. Laittakaahan ranttaliksi tuosta vähän alempaa!

Nefer Neferin löydät myös Facebookista.

Lisää luettavaa