Lauantaisoittolista: Aki Tykki ja TV:stä tuttu

23.8.2014 16:58

Soundi.fi:n lauantaisoittolistasarja, osa numero 33! Tänään soittolistalla on nippu televisiomaailmasta tuttuja kappaleita Happoradion laulaja Aki Tykin valitsemana.

Lauantaisoittolistasarjassa on kuultu tähän mennessä monenlaisia soittolistoja. Omat soittarinsa ovat tehneet muun muassa Jon Spencer Blues ExplosionNicole WillisOlavi UusivirtaIlkka MattilaKnipiYonaLauri ElorantaArto TuunelaIlari KiveläVille KelaKie von HertzenArtturi TairaTommy LindgrenLasse KurkiSuvi IsotaloTeemu Markkula sekä Jori Sjöroos.

Laita soittolista pyörimään ja lue Aki Tykin perustelut kappalevalintoihin soittolistan alta.

Angelo Badalamenti − Twin Peaks Theme

”Niitä harvoja tunnareita, jotka jaksaa katsoa ja kuunnella läpi vaikka katsoisi sarjaa monta jaksoa putkeen. Virittää synkeän vinksahtaneeseen tunnelmaan täydellisesti.” 

Jan Hammer − Crockett’s Theme

”Miami Vicen oikean tunnarin hakkaava klassikkoteos. Tämä johdatteli aikoinaan synteettisen musiikin maailmaan vähän syvemmällekin. Ehkä liiankin syvälle.”

Dominik Hauser − Dallas Theme

”No tämä. Ehkä kaikkien aikojen klassikko. Käytimme tätä vuosia keikkojemme alkunauhanakin, niin että tästä tulee edelleen sopivan sykähtynyt olo kerran kerrasta.” 

The Global Stage Orchestra − Angels In America

”Ihokarvat nostattavan kaunis kappale. Jos käy niin hassusti, että jonain päivänä kuolen, en palaisi kummittelemaan jos tämä soisi hautajaisissani. Kannattaa kuunnella tämän huikean minisarjan tunnari kuvan kanssa, siitä tulee väristyksiä.”

Alabama 3 − Woke Up This Morning

”Itselleni kaikkien aikojen parhaan TV–sarjan, Sopranosin, tunnuskappale. Mainion nostattava introkappale mihin tahansa. Keikallakin kerran kokeilimme, mutta ilmeisesti biisiä ei oikein tunnettu, sillä kukaan ei tajunnut keikan olevan alkamassa. Edes rumpalimme.”

Mike Post & Larry Carlton − Hill Street Blues Theme

”Ihan kauheasti en liioittele, jos sanon että aloitin piano–opinnot Joensuun Musiikkiopistossa oppiakseni soittamaan tämän kappaleen.”

Tv Line Orchestra − Ein Fall Für Zwei

Kahden keikka –sarjan tunnari teki vaikutuksen lapsena ja onhan tämä nyt saatanan kova edelleen. Takaa-ajotunnelma kohillaan. Kyllä saksalaiset osaa.”

Diana Ross & The Supremes − Reflections

”Vietnamiin sijoittuvan China Beach –TV-sarjan tunnari. Katsoin sarjaa penskana ja rakastin tätä biisiä tietämättä oikein mikä se edes on. Sittemmin ATK–aikakaudella onneksi sain jäljitettyä biisin, ja mahtavahan tämä on edelleen. On sitä paitsi törkeää, että China Beachia ei ole näytetty uusintana televisiosta!”

Malvina Reynolds − Little Boxes

”Ihanan Weedsin ihana tunnari. Marvina Reynoldsin ääni on jotenkin uskomaton, ja sopii kyseiseen sarjaan kuin sormi nenään.”

Jace Everett − Bad Things

True Bloodin katsominen jostain syystä hydähti itselläni ensimmäisen kauden jälkeen, mutta tunnari jäi mieleen. Yritimme aikoinaan tehdä Ihmisenpyörä–kappaleeseemme ko. sarjan intron henkistä musiikkivideota, mutta se jäi valitettavasti toteuttamatta. Toivottavasti saamme joskus uuden tilaisuuden. ’I wanna do bad things with you’ on väkevä line.”

Randy Edelman − Macgyver Theme

”Tämänkin opettelin ala–asteikäisenä soittamaan pianolla. Se lisäsi suosiotani kaveripiirissä kovin.”

Leevi And The Leavings − Tuhannen markan seteli

”Pakko saada listaan yksi suomalainen kappale. Leevi And The Leavingsin klassikko Urheiluruudusta. Jos olisin Urheiluruudun tuottaja, teettäisin tästä hiukan modernimman version ja ottaisin uudelleen käyttöön. Vanha tunnari on parempi kuin pussillinen uusia.”

(Kuva: Visa Högmander)

Lisää luettavaa