Laughing Sam’s Dolphin tuo tuulahduksen grungen kulta-ajoilta – Uudelleen aktivoitunut lahtelaisyhtye esittelee tulevaa levyään

"Heti ekoista treeneistä lähtien tuntuu kuin olisi palannut 90-luvulle", sanoo laulaja Kimmo Härmä.

Varsinkin Lahden seudulla 1990-luvulla asuneet tai muuten hengailleet saattavat muistaa nimen Laughing Sam’s Dolphin. Kyseessä on lahtelaistaustainen grungeyhtye, joka toimi noihin aikoihin aktiivisena julkaisten kaksi demoa ja ahkerasti keikkaillen. Nyt yhtye on nostanut jälleen päätään 25 vuoden tauon jälkeen ja äänittänyt syksyn ja talven aikana demojensa kappaleita uudelleen. Päivitetyt versiot muodostavat syksyllä julkaistavan, yhtyeen nimeä kantavan pitkäsoiton.

”Vaikka demoillakin meininki oli jo aikanaan kohdallaan, niin tältähän ne olisi pitänyt jo silloinkin kuulostaa”, toteaa yhtyeen kitaristi Jani Kämppi.

Levyltä on julkaistu ensimmäisenä näytteenä single Try Some, jonka kannen on piirtänyt Fingerpori-sarjakuvasta tuttu Pertti Jarla. Yhtyeen logosta ja 90-luvun demojen kansitaiteestakin vastannut Jarla on suunnitellut myös tulevan albumin kannen, eli yhtye tekee paluun myös tässäkin suhteessa.

”Hämmästyttävä kokemus, kun heti ekoista treeneistä lähtien tuntuu kuin olisi palannut 90-luvulle. Nyt tätä musiikin riemua osaa vaan arvostaa vieläkin enemmän”, yhtyeen laulaja Kimmo Härmä kuvailee bändin uutta tulemista.