Laulaja-lauluntekijä ja kitaristi Neal Casal, 50, on kuollut – Soitti muun muassa Willie Nelsonin, Ryan Adamsin ja Chris Robinsonin kanssa

Neal Casal

Pitchfork-lehden tietojen mukaan Casal teki itsemurhan.

Arvostettu laulaja-lauluntekijä ja sessiokitaristi Neal Casal on kuollut, kertovat Casalin edustajat muusikon Facebook-sivuilla. Kuolinsyytä ei päivityksessä kerrota, mutta Pitchfork-lehden saamien tietojen mukaan kyse on itsemurhasta. Casal oli kuollessaan 50-vuotias.

Casal aloitti 1990-luvulla sooloartistina ja päätyi monien mutkien kautta Ryan Adamsin The Cardinals -taustayhtyeeseen vuonna 2005. 2010 hän liittyi Black Crowes -laulaja Chris Robinsonin Brotherhood-yhtyeeseen, joka julkaisi viimeisimmän levynsä Servants Of The Sunin viime kesäkuussa. Lisäksi Casalin soittoa voi kuulla muun muassa Willie Nelsonin Songbirdillä ja Smashing Pumpkins -kitaristi James Ihan soololevyillä ja hän julkaisi urallaan myös 10 sooloalbumia, joista viimeiseksi jäi vuoden 2011 Sweeten The Distance.

”Kuten monet teistä tietävätkin, Neal oli lempeä, introspektiivinen, syvällinen ja sielukas ihminen, joka eli elämäänsä taiteilijuuden ja ystävällisyyden kautta”, Casalin Facebook-sivuilla kirjoitetaan.

It’s with great sadness that we tell you our brother Neal Casal has passed away. As so many of you know, Neal was a…

Julkaissut Neal Casal Tiistaina 27. elokuuta 2019