Laulaja-lauluntekijä Mac Davis on kuollut – Teki hittejä muun muassa Elvis Presleylle ja Nancy Sinatralle

R.I.P. Morris Mac Davis, 21.1.1942 - 29.9.2020
30.9.2020 11:18

Kantrimuusikko, laulaja-lauluntekijä Mac Davis on kuollut. 78-vuotiaan Davisin kuolinsyy ei ole tiedossa, mutta hän oli ollut hiljattain sydänleikkauksessa ja sairastunut vakavasti operaatiosta toipuessaan. Davisin kuoleman vahvisti tämän pitkäaikainen manageri Jim Morey sosiaalisen median välityksellä. Asiasta uutisoi Yahoo Music.

Davis päätyi urallaan varhain Nancy Sinatran Boots Enterprisesin palvelukseen ja oli mukana useilla Sinatran äänityksillä sekä lopulta keikoilla. Davis kirjoitti myös musiikkia muille artisteille ja hänen kynästään oli lähtöisin muun muassa Elvis Presleyn tunnetuksi tekemät In The Ghetto, Memories ja A Little Less Conversation, josta tuli vuonna 2002 suuri hitti Junkie XL:n remixinä. Elviksen lisäksi Davisin kappaleita äänittivät muun muassa Nancy Sinatra, Kenny Rogers, B.J. Thomas ja Perry Como.

70-luvulla Davis menestyi myös itsenäisenä artistina, jonka kappaleet menestyivät sekä country- että populaarimusiikin listoilla. Hänen tunnetuimpiin hitteihin lukeutuvat Grammy-ehdokkuudella tunnustettu Baby, Don’t get Hooked On Me, One Hell Of A Woman sekä Stop And Smell The Roses. Davis toimi myös näyttelijänä ja juonsi useita television varieteeohjelmia.

Lisää luettavaa