Laulaja-lauluntekijä, psykedeelisen rockin pioneeri Roky Erickson on kuollut

1.6.2019 09:26

Roger ”Roky” Kynard Erickson menehtyi eilen Austinissa, Teksasissa. 71-vuotiaan muusikon veli vahvistaa suru-uutisen tuottaja Bill Bentleylle, joka puolestaan kommentoi muusikon poismenoa Varietylle seuraavasti:

”Roky eli niin monessa eri maailmassa, ettei hänen perässään voinut pysyä. Hän eli paljon, eikä aina tällä planeetalla.”

Erickson tuli tunnetuksi Stacy Sutherlandin ja Tommy Hallin kanssa muodostamastaan 13th Floor Elevators -yhtyeestä, joka oli merkittävä tekijä psykedeelisen rockin synnyssä ja kehityksessä 1960-luvulla.

Henkilökohtaisessa elämässään Erickson paini paitsi huumeongelmien myös skitsofrenian kanssa. Miehen vaikeudet dokumentointiin vuonna 2007 julkaistuun You’re Gonna Miss Me -elokuvaan.

Vaikka Erickson ei koskaan varsinaisesti hittilistoilla viihtynytkään, hänen vaikutuksensa seuraaviin muusikkosukupolviin on ollut vahva. Ericksonin musiikkia ovat versioineet muun muassa ZZ Top, Primal Scream ja R.E.M. Suomalaisista yhtyeistä miehen säveltaidetta ovat tulkinneet HIM, Viikate ja The Flaming Sideburns.

Lisää luettavaa