Laulajalegenda Glenn Hughes vahvistaa keskustelleensa Van Haleniin liittymisestä – ”Olisiko se voinut toimia? En ole varma”

6.8.2023 21:18

Deep Purplen ja Black Sabbathin keulilta tuttu laulaja-basisti Glenn Hughes vahvistaa The Classic Rock Podcastin haastattelussa jutelleensa Eddie Van Halenin kanssa Van Haleniin liittymisestä, kun yhtye etsi uutta laulajaa David Lee Rothin tilalle 1980-luvun puolivälissä.

”No, Eddie oli tuolloin juuri raitistunut… ja juttelimme aiheesta”, Hughes toteaa. ”Minulla ei ollut siitä hajuakaan. Olimme olleet Eddien kanssa ystävyksiä alusta asti.”

”Katsos… Vau… Olisiko se voinut toimia? En ole varma”, Hughes myöntää. ”Jos olisin ollut täysin raitis — ja olen ollut raitis nyt 24 vuotta. Se olisi ollut kiinnostavaa, eikö? Ei sitä koskaan voi tietää.”

Lopulta Van Halen päätyi tunnetusti Sammy Hagariin.

Hughes puhui aiheesta vuonna 1996 ruotsalaistoimittaja Mike Erikssonin haastattelussa, jossa häneltä kysyttiin mitkä yhtyeet olivat kyselleet häntä liittymään riveihinsä. ”Eddie Van Halen kertoi minulle viime vuonna… Hän sanoi, että kun he koelaulattivat Sammy Hagaria, että jos olisin ollut kuivilla ja raitis, olisin saanut pestin.”

Lisää luettavaa