Legendaarisen raskas suomalaisyhtye vaihtaa solistia – ota haltuun viimeiset keikat!

Viimeisiä raskauksia viedään.
7.9.2017 22:16

Vuonna 1987 perustettu alavutelainen doom metal -innovaattori Spiritus Mortis soittaa tänä syksynä viimeiset keikkansa laulaja Sami Hynnisen kanssa.

– Olen jo pari vuosikymmentä halunnut saada nämä vähän epäkonventionaalisemmat sävellykseni tallennettua, mutta aina ovat muut hienot hommat – Reverend Bizarre, Azrael Rising, Spiritus Mortis, Tähtiportti, tai vaikka Lord Vicar – tulleet tielle, kertoo Hynninen.

– Opium Warlords -projekti on toki edennyt jo neljänteen albumiin, mutta kun valmista materiaalia on sävellettynä vielä yli kymmenen pitkäsoittoa, on nyt alettava toimia tai kohta huomaan olevani 50-vuotias, ja hommat ovat yhä tekemättä. Ilman tätä omaa materiaalia en Spiritus Mortisista lähtisi. Niin, ensi vuonna teen vielä muutaman biisin studiosessiot yhtyeen kanssa, mutta sitten se on lopullisesti siinä.

Millä mielin lähdet viimeisille keikoille?

– Jos sivuutan pakolliset vilustumiset ja kurkkukivut niin lähden keikoille erittäin hyvällä, tosin hiukan haikealla mielellä. Aikoinaan kun Reverend Bizarre teki viimeiset keikkansa oli niilläkin oli hyvä tunnelma, mutta silloin ei juuri ollut haikeutta ilmassa, helpotuksen tunnetta vain. Nyt aion yrittää nauttia näistä viimeisistä hetkistä hienon yhtyeen kanssa.

Onko seuraajasi jo tiedossa?

– Ian Gillan on kuulemma kiinnostunut.

(Huomautettakoon, että Hynninen on kovan luokan Born Again -fani).

Spiritus Mortis esiintyy Hynnisen kanssa vielä seuraavasti:

08.09. Lahti, Torvi
09.09. Kuopio, Ottopoika
15.09. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
16.09. Tampere, Vastavirta
14.10. Helsinki, Korjaamo

Lisää luettavaa