Legendaarisen UFO:n perustajiin lukeutunut basisti Pete Way, 69, on kuollut

14.8.2020 23:40

UFO:n perustajiin lukeutunut, myöhemmin Waysted- ja Fastway-yhtyeissä sekä Michael Schenker Groupin ja Ozzy Osbournen kanssa musisoinut basisti Pete Way on kuollut. Asiasta raportoivat useat medialähteet, Blabbermouth mukaan lukien. Way menehtyi kaksi kuukautta sitten vakavassa onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Hän oli kuollessaan 69-vuotias.

1960-luvulla uransa aloittanut Way perusti brittirockin legendoihin lukeutuvan UFO:n yhdessä Phil MogginAndy Parkerin ja Mick Boltonin kanssa vuonna 1968. 1980-luvulla Way perusti entisen Motörhead-kitaristi ”Fast” Eddie Clarken kanssa Fastwayn ja soitti Ozzy Osbournen Diary of a Madman -kiertueella.

Vuonna 1982 Way oli perustamassa yhdessä Fin Muirin, Paul RaymondinFrank Noonin ja Ronnie Kayfieldin kanssa Waysted-yhtyettä. Way palasi kymmenen vuotta myöhemmin UFO:n riveihin, jossa soitti aina vuoteen 2008 saakka.

Viime vuosina Way kärsi useista eri terveysongelmista. Hänellä diagnosoitiin eturauhassyöpä vuonna 2013 ja kolme vuotta myöhemmin hän sai sydänkohtauksen.

Lisää luettavaa