Viimeinen kivi käännetty – Lemmyn viralliset kuolinsyyt selvillä

Motörhead-nokkamies ei halunnut alun perin saamansa diagnoosin olevan salaisuus.

Ace Of Spades. Till The End.

Vain lyhyen hetken joulukuisen syöpädiagnoosinsa kanssa elämään ehtineen Motörhead-kuningas Lemmy Kilmisterin kuolinsyyt on virallistettu ja tuotu tietoomme mm. The Guardianin välityksellä.

Muusikon raportoidaan menehtyneen eturauhassyövän, rytmihäiriöiden ja kongestiivisen (veritukoksia aiheuttavan) sydämen vajaatoiminnan yhteisvaikutuksesta.

Rolling Stonen taannoisessa artikkelissa kuvailtiin Lemmyn käyntiä aivokuvauksissa, joihin mies passitettiin puheen tuottamisessa havaittujen ongelmien seurauksena. Tässä yhteydessä syöpää löydettiin sekä aivoista että niskasta, minkä seurauksena metalliveteraanille langetettiin kahdesta kuuteen elinkuukautta luvannut diagnoosi, vain pari päivää ennen kohtalokasta viimeistä torkahtamista.

Motörhead-manageri Todd Singermanin tarjouduttua pitämään diagnoosin tällöin mahdollisimman yksityisenä, Lemmyn kerrotaan tokaisseen takaisin tähän tapaan:

Ei. Vaan nyt sinä menet ja väsäät lehdistötiedotteen. Haluan ihmisten tietävän sen olleen syöpä. Se on paha juttu ja heidän pitää saada kuulla se.

Ian Fraser ”Lemmy” Kilmister poistui keskuudestamme 28.12.2015. Hänen 9.1.2016 järjestettyä muistotilaisuuttaan seurasi YouTuben välityksellä n. 300 000 fania eri puolilta maailmaa.