Lisa Marie Presley ylistää Baz Luhrmannin Elvis-elokuvaa ja erityisesti Austin Butlerin roolisuoritusta – ”Jos hän ei saa tästä Oscaria…”

Lisa Marie Presleyn mukaan hänen isänsä esitetään elokuvassa kerrankin oikein.
16.5.2022 18:23

Baz Luhrmannin (William Shakespearen Romeo ja Julia, Moulin Rouge!, The Great Gatsby) ohjaama Elvis Presley -elämäkertaelokuva Elvis on saapumassa valkokankaille tätä kirjoittaessa 29. kesäkuuta. Ja mikäli Elviksen tytärtä Lisa Marie Presleytä on uskominen, luvassa on todella maaginen ja hieno tarina. Itse asiassa niin hieno, että se sai Lisa Marien rikkomaan some-hiljaisuuden, jota tämä on pitänyt sen jälkeen, kun hänen 20-vuotias poikansa Benjamin Keough teki itsemurhan kesällä 2020.

”En ole julkaissut mitään pitkään aikaan, koska ei ole paljon sanottavaa ja tulen ikuisesti suremaan poikaani. Tämän kammottavan surun läpi navigoiminen on täysin repinyt sieluni ja sydämeni ja niellyt minut kitusiinsa”, Lisa Marie Presley aloitti Twitterissä julkaisemansa viestiketjun.

”Mutta haluan kuitenkin käyttää nyt hetken kertomalla, että olen nähnyt Baz Luhrmannin Elvis-elokuvan nyt kahdesti. Voin kertoa, että se on vaikuttava. Täydellisen erinomainen.”

Lisa Marie Presley kehuu erityisesti itse Elvistä esittävää Austin Butleria (Once Upon a Time in… Hollywood, The Dead Don’t Die), joka Lisa Marien mukaan kanavoi ja ruumiillisti isänsä sielun ja sydämen kauniisti.

”Minun mielestäni hänen roolisuorituksensa on ylivertainen ja kerrankin isäni esitetään tarkasti ja kunnioittaen. Jos hän ei saa tästä Oscaria, syön vaikka jalkani, haha!”

Lisa Marie myös kiittää ohjaajaa siitä, että elokuva on tehty rakkaudella, huolella ja suurella kunnioituksella. Hän sanoo, että hän ja Elviksen lapsenlapset voivat olla elokuvasta erittäin ylpeitä. Lisa Marie kertookin katsoneensa elokuvan tyttäriensä Riley Keoughin sekä Harper ja Finley Lockwoodin kanssa.

”Kaikki olivat silminnähden vaikuttuneita ja ylpeitä isoisästään ja hänen perinnöstään tavalla, jota en ole koskaan aiemmin kokenut”, Lisa Marie kirjoittaa ja lisää olevansa surullinen, ettei hänne poikansa ole näkemässä elokuvaa.

”Baz, sinun neroutesi yhdistettynä rakkauteen ja kunnioitukseen, jota koet isääni ja tätä projektia kohtaan on todella kaunista ja inspiroivaa. Tiedän toistavani itseäni, mutta en välitä. Kiitos, että kerroit asioiden todellisen laidan todella taiteellisella ja syvällisellä tavalla.”

Huh, no siinä oli ylisanoja kerrakseen! Ja täytyy sanoa, että kyllähän elokuva myös trailerinkin perusteella näyttää hyvältä, joten kesää ja ensi-iltaa odotellessa!

Butlerin lisäksi elokuvassa näyttelevät muun muassa Tom Hanks (Elviksen manageri ”eversti” Tom Parker), Olivia DeJongeas (Elviksen vaimo Priscilla Presley), Kodi Smit-McPhee (Jimmie Rodgers), Richard Roxburgh (Vernon Presley), Kelvin Harrison Jr. (B.B. King) ja muusikko Gary Clark Jr. (Arthur ”Big Boy” Crudup).

Lisää luettavaa