Livekentän hiljetessä Metallica rientää hätiin – yhtye lähettää verkossa keikan per viikko

Richard Isaac / Shutterstock / AOP

No tulihan sieltä jotain hyviäkin uutisia päivän päätteeksi! Metallica ilmoitti juuri Facebookissa, että yhtye aikoo helpottaa kotiin suljetun yleisön keikkanälkää soittamalla nettikeikan joka maanantai. Konserttisarjan nimeksi ilmoitetaan #MetallicaMondays, ja ensimmäinen esitys nähdään kahdeksalta Yhdysvaltain itäistä normaaliaikaa, eli olisiko tuo meillä sitten kello kaksi maanantain ja tiistain välisenä yönä. Streamia voi katsoa Metallican Facebook- ja Youtube -kanavien välityksellä.

Sarja avataan viime kesäkuussa Irlannin Slane Castle -tapahtumassa kuvatulla keikalla. Konsertti soitettiin 8.6.2019. Sarjassa ilmeisesti nähdään bändin omia suosikkivetoja – kuka tietää, kenties Hämeenlinnankin tunnelmiin palataan sarjan edetessä.

”Slane on vain alkua, liity seuraamme joka viikko #MetallicaMondaysin merkeissä saadaksesi uuden annoksen live-Metallicaa. Tiedämme kyllä, ettei tämä ole sama asia kuin todellinen keikalla käyminen, ja voitte olla varmoja, että odotamme pääsyä taas tien päälle”, yhtye kirjoittaa. Katso bändin viesti alempaa.

Ahkerasti tien päällä viihtyvä Metallica on joutunut muiden bändien tavoin siirtämään kiertuettaan, ja maanantaina tuli tieto huhtikuuksi suunnitellun Etelä-Amerikan-kiertueen siirtymisestä loppuvuodelle. Kenties orkesteri innostuisi soittamaan vielä ihan livenä verkkolähetyksessä, kun muuten eivät keikoille pääse?