”Löin hänet tajuttomaksi, mistä tuli vähän syyllinen olo, mutta toisaalta hän hakkasi minua kitaralla” – The Whossa oli ennen vanhaan railakas meno

The Who -laulaja Roger Daltrey on äänessä Classic Rockin sivuilla. Vanhoilla päivillään leppoisasti rupatteleva kultakurkku oli tunnetusti nuorempana tulisieluinen nyrkkisankari, ja Daltreyllä riittää tälläkin kertaa tarinaa entisaikojen kahnauksista.

The Who kun oli suurten egojen miehittämä bändi, jota ei ollut helppo pysymään aisoissa. Päihteet sekoittivat pakkaa entisestään, joten kun Daltrey koki varsinkin bändin alkuaikoina, että hän oli vastuullisin porukasta puskemaan ryhmää eteenpäin, hän otti välillä kovat otteet käyttöön.

”En ollut noihin aikoihin kovin hyvä puhuja, mutta minulla oli varsin hyödyllinen pari nyrkkejä”, Daltrey sanoo Classic Rockin haastattelussa.

”Jouduin kerran kiertueella todella pahaan tappeluun Keith Moonin kanssa. Se johtui huumeista. Hänen soittonsa oli huonontunut huomattavasti.”

Daltrey ei kerro jutussa sen tarkempia yksityiskohtia Keith Moonin kanssa käydystä taistelusta, mutta sen sijaan laulajalle tuli mieleen toinen kamppailu, jossa vastustajana oli kitaristi Pete Townshend.

”Löin hänet tajuttomaksi yhdessä tappelussa. Siitä tuli paha, koska se oli ihan tarpeetonta. Mutta minulla ei ollut vaihtoehtoa, koska valitettavasti minua pideltiin aloillani ja hän hakkasi minua kitaralla”, Daltrey kertoo.

”Jos rikot Gibson SG:si jonkun olkapäähän, se sattuu aika helvetisti. Osuin häneen kovalla iskulla ja hänen kannaltaan onnettomasti juuri silloin, kun hän oli huonossa tasapainossa. Hän oli juuri lyönyt minua päin, mutta ehdin väistää. Ja tavallaan se oli hänen oma syynsä, hän itse käski roudareita päästämään minut irti.”

”Siitä olen aina tuntenut syyllisyyttä, en oikein tiedä miksi. Hän sammui kuin kynttilä, ja seuraavaksi istuinkin ambulanssissa pidellen hänen kättään.”

Sillä lailla! Nämä olivat varmaan sitten niitä aikoja, kun ”rockissa oli vielä vaaran tuntua”, kuten kulunut sanonta kuuluu. Ehkä on parempi, että nyt keskustellaan asioista vähän rauhallisemmin.