Rock vuonna 2016: jopa The Whon Roger Daltrey sanoo, että koko genre on kuollut pystyyn ja enää räppäreillä on sanottavaa

28.10.2016 07:51

Tämä ei liene sellaista sanomaa, mitä rockmusiikin ystävät haluaisivat lukea perjantaiaamuna, mutta minkäs teet. The Whon laulajasuuruus Roger Daltrey antoi The Timesille haastattelun, jossa ei päitä silitellä.

Daltreyn mielestä rockmusiikki näyttää sanoneen sanottavansa, ja nyt koko homma alkaa olla kaluttu loppuun. Eikä popilla mene juuri sen paremmin.

”On surullista, miten rock on ajautunut umpikujaan. Ainoastaan räppäreillä on nykyään jotain sanottavaa. Suurin osa popistakin on tarkoituksetonta ja helposti unohdettavaa”, Daltrey laukoo.

Liekö vika nykyisissä kappaleissa vai niiden esittäjissä, mutta Daltreyn mielestä nykypäivän rocktähdet eivät tee lavalla kummoista vaikutusta.

”Katsot vähän aikaa heidän keikkojaan, etkä kohta muista niistä enää mitään”, Daltrey sanoo.

Ja kuinka ollakaan, haastattelun kommenttipalstalla heräsi kiivas keskustelu siitä, mitä Daltrey oikeastaan tarkoitti ja onko hän oikeassa vai ei. Vaan eipä siitä mihinkään pääse, että kuumia uusia rockbäbdejä saa vuonna 2016 hakea aika tiheällä kammalla. Katsotaan seuraavalla vuosikymmenellä, mikä silloin on tilanne.

Lisää luettavaa