Lorden Israel-boikotti kuohuttaa: Roger Waters, Peter Gabriel ja muut tähdet kommentoivat aihetta isolla lehti-ilmoituksella

8.1.2018 11:41

Israel-kysymys hiertää aina vain rock- ja poptähtien keskuudessa. Kun Nick Cave ilmoitti viime vuonna esiintyvänsä Tel Avivissa, pyysivät Roger Watersin ja Thurston Mooren kaltaiset Israel-boikottia ajavat muusikot julkisesti Cavea perumaan keikkansa. Aussitähden päätä ei saatu kääntymään, mutta Lorden suhteen oltiin menestyksekkäämpiä: laulajatar ilmoitti peruvansa kesäksi suunnitellun Tel Avivin -keikkansa palestiinalaisten huonon kohtelun vuoksi.

Tämä ei tietysti miellyttänyt kaikkia. Rabbi Shmuley Boteach osti jopa koko sivun ilmoituksen Washington Postista vain läksyttääkseen Lordea boikottipäätöksen vuoksi. Myös koomikko Roseanne Barr haukkui laulajan pataluhaksi Twitterissä.

Nyt poptähden tueksi kuitenkin rientää pitkä rivi maailmantähtiä. The Guardianissa julkaistiin kookas ilmoitus, jossa moititaan Lordeen suunnattuja ”kiusaamistaktiikoita” ja muisutetaan, että artistilla on oikeus toimia omantuntonsa mukaan. Ilmoituksen ovat allekirjoittaneet muun muassa Roger Waters, Peter Gabriel, Tom Morello, Brian Eno ja Kathleen Hanna sekä näyttelijät Viggo Mortensen, Mark Ruffalo ja John Cusack. Lue ilmoitus kokonaisuudessaan täällä. Kukahan seuraavaksi joutuu tämän myrskyn keskipisteeseen?

Lisää luettavaa