Lost In Musicia juhlitaan Tampereella loppuviikko – mukana vahva Baltia-edustus

14.10.2013 13:28

Vuotuinen kaupunkifestivaali Lost In Music valtaa Tampereen klubit jälleen loppuviikosta. Torstaista sunnuntaihin 16.-19.10. kaupungissa esiintyy yhteensä yli 100 artistia, joiden joukossa on niin listamenestyjiä, marginaalien suosikkeja kuin toistaiseksi tuntemattomia lupauksiakin. Täydellinen esiintyjälista löytyy tapahtuman kotisivuilta.

Festarin pääpaino on kotimaisessa tarjonnassa, mutta mausteena on mielenkiintoisia ulkomaan vieraita. Tämän vuoden erikoisuus on tavallista vahvempi Baltian alueen edustus. Virosta ja Latviasta Tampereelle saapuu seitsemän kiinnostavaa ja keskenään hyvin erilaista artistia. Osa yhtyeistä tekee samaan syssyyn myös Helsingin-keikan. Soundi suosittelee!

Otetaanpa lyhyet esittelyt.

ODD HUGO (EST)

Pe 18.10.2013 / Kuudes Linja, Helsinki
La 19.10.2013 / Telakka, Tampere

Ensimmäiseksi nostamme esiin yllä olevassa kuvassakin esiintyvän virolaisen Odd Hugon – ihan siitä syystä, että kyseessä on erinomainen bändi. Kahden vahvan laulajan ja monipuolisen instrumentaation kuljettamat, pitkästi polveilevat biisit osuvat jonnekin Beirutin ja Bright Eyesin välimaastoon. Keikalla erittäin vangitsevaa menoa, kuten alla olevasta videostakin on helppo todeta. Debyyttialbumin arvio löytyy ylihuomenna ilmestyvästä Soundista.

www.facebook.com/oddhugoband

PRĀTA VĒTRA (LAT)

La 19.10.2013 / Doris, Tampere

Prāta Vētra tarkoittaa aivomyrskyä ja aiemmin tämä latvialainen poprockbändi tunnettiinkin nimellä Brainstorm. Sillä nimellä bändi sai hetkeksi kuuluisuutta meilläkin sijoituttuaan vuoden 2000 Euroviisuissa kolmanneksi mainiolla My Star -biisillä. Vaikka bändin nimi on sittemmin vaihtunut äidinkieliseksi, on musiikki yhä englanninkielistä. Ja hyvältähän se kuulostaa, kuten alla soivasta Europa-biisistä voi todeta.

www.pratavetra.lv

INSTRUMENTI (LAT)

Pe 18.10.2013 / Telakka, Tampere

Latvialainen Instrument tekee kaunista, falsetissa laulettua elektroa. Yhtye on käytännössä kahden miehen, Shipsin ja Reynsin, muodostama duo mutta tallenteilla ja keikoilla on nähty paljon muitakin muusikoita. Yhtyeeltä on ilmestynyt kaksi täyspitkää: vuonna 2011 Reykjaviksissa äänitetty TRU sekä aiemmin tänä vuonna julkaistu Procrastination.

www.instrumenti.in

ALISE JOSTE (LAT)

To 17.10.2013 / Ravintola Artturi, Tampere
Pe 18.10.2013 / Kuudes Linja, Helsinki

Latvialainen Alise Joste esittää hiljaista ja herkkää folkia pelkän akustisen kitaran ja heleän äänensä avulla. Debyyttialbumi ilmestyi toissa vuonna.

www.facebook.com/alisejoste

SIBYL VANE (EST)

To 17.10.2013 / Ravintola Artturi, Tampere

Sibyl Vanen nimi pitäisi olla tuttu Soundin lukijoille, sillä yhtyehän voitti kirkkaasti viime keväänä järjestetyn äänestyksen parhaasta virolaisesta artistista. Bändin tarttuva ja särisevä indierock sekä laulaja-kitaristi Helena Randlahtin vahva lavakarisma ovat todistetusti toimiva yhdistelmä.

www.facebook.com/sibylvaneband

ELEPHANTS FROM NEPTUNE (EST)

To 17.10.2013 / Bar Loose, Helsinki
Pe 18.10.2013 / Doris, Tampere

Sopivasti Foo Fightersilta tuoksahtavaa indierockia veivaava Elephants From Neptune on tuttu näky Suomessa, viimeksi bändi nähtiin kesällä Rock The Beach -festareilla. Erittäin vakuuttavaa jyystöä niin livenä kuin levylläkin.

www.facebook.com/elephantsfromneptune

 

TALLINN DAGGERS (EST)

To 17.10.2013 / Doris, Tampere

Useaan otteeseen on Suomessa nähty myös Tallinn Daggers, jonka uuden aallon synarockissa on kaikuja niin The Curesta kuin Joy Divisionistakin.

www.tallinndaggers.com

 

P.S. Samassa yhteydessä on semi-luontevaa mainita, että Lost In Musicissa kuullaan myös venäläistä musiikkia. Folkmetalliyhtye Trelleborg esiintyy torstaina 17.10. Jack The Rooster -baarissa. Lisätietoja löytyy internetin unohdetusta kolkasta nimeltä Myspace: www.myspace.com/tre11eborg

P.P.S. Muistutetaan nyt vielä siitäkin, että torstaina 17.10. Tampereen Klubilla järjestetään Soundi-klubi 2. Esiintyjinä Poisonblack, Nyrkkitappelu ja Sleep Of Monsters.

 

Soundi toimii Lost In Musicin yhteistyökumppanina

Lisää luettavaa