Lost In Musicin marssijärjestys selvillä, Rokumentissa mustaa musiikkia

26.9.2011 11:41

Musiikki & Media -ammattilaistapahtuman aikana Tampereella soiva Lost In Music -festivaali on tarkentanut esiintyjäkatrastaan, soittojärjestyksiä ja niin edelleen. 19.-22. lokakuuta eri puolilla kaupunkia esiintyvät muun muassa Disco Ensemble, Magenta Skycode, Maija Moisio, Manna, For the Imperium, Final Assault, Freeman, Felix Zenger, Pauli Hanhiniemi & Hehkumo, Pronssinen Pokaali, Redrama, Ratface ja Regina.

Erikoisiltamia nähdään muun muassa Yo-Talolla, kun Rockadillo Records 40-vuotisjuhlat marssittavat lavalle perjantaina 21.10. muun muassa Värttinän, Wimmen, Jarmo Saaren ja Anssi Tikanmäki Orchestran. Lauantaina vuoro on Very possessed – 20 Years Of Spinefarm Records, jonka myötä estradille marssivat Ensiferum, Profane Omen, Metsatöll ja MyGrain.

Lisää esiintymispaikoista ja -järjestyksestä täällä.

Joensuussa jo vuosikausien ajan järjestetty mainio Rokumentti Rock Film Festival puolestaan tapahtuu aikavälillä 16.-20. marraskuuta.

Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali keskittyy tänä vuonna "mustan musiikin ylivertaisuuteen". Vuoden teema on nimeltään black magic ja järjestäjien mukaan luvassa on "ainutlaatuinen katsaus afroamerikkalaiseen musiikkiin, kulttuuria ja politiikkaa unohtamatta". Tarkempi elokuvaohjelmisto julkaistaan lokakuussa.

– Pakko myöntää, että tämän vuoden teeman valintaan vaikutti eduskuntavaaleissa esille tullut asenteiden huolestuttava muutos. Moni meistä on elänyt nuoruutensa 1990-luvun Joensuussa ja se maihinnousukenkien sekä pilottitakkien aika ei saa palata, sanoo Joensuun Popmuusikot ry:n Petri Varis.

Tänä syksynä jo seitsemättä kertaa järjestettävä festivaali teki viime vuonna kävijäennätyksensä ja useiden elokuvanäytösten liput myytiin loppuun.

Kaupungin esiintymispaikoissa soittavat Rokumentin aikana muun muassa Danko Jones (CAN), Black Motor, Gracias, Pyhimys, Heikki Kuula ja Happoradio.

Lisää luettavaa