Loviisaan uusi merellinen festivaali, esiintymässä muun muassa Litku Klemetti, Arppa ja Timo Lassy

SaltFestiä juhlitaan 4.–6. elokuuta Loviisan Laivasillalla.
31.3.2023 18:13

Festivaalikesän tarjonta kasvaa jälleen uudella festivaalilla. Loviisassa järjestetään 4.–6. elokuuta SaltFest-niminen tapahtuma, jossa esiintyy kaksitoista kevyen musiikin artistia. Festivaaleilla esiintyvien artistien tuotannossa voi kuulla vaikutteita muun muassa kansanmusiikista, punkista, funkista, jazzista ja 1960-70-luvun singer/songwriter maailmasta.

Kolmipäiväisillä festareilla nähdään kantaesitys jazzartisti Timo Lassyn solo experience -teoksesta, jonka visuaalisesta puolesta vastaa valokuvataiteilija Niko Luoma. Lisäksi tapahtumassa esiintyvät Litku Klemetti, Arppa, Pambikallio, Olli Soikkeli, Maija Kauhanen, Jake & the Ramblin’ Blade, Hannibal & Hot Heroes, Anis Kiitu, Dalindeo, Bad Sauna ja Kusinerna Riippa. Täsmennyksiä artistilistaan on tiedossa myöhemmin.

–  Luvassa on helposti vastaanotettavaa komeaa musiikkia. Olen käsin poiminut ja laatutarkistanut esiintyvät artistit. Kaikkien musiikissa kuuluu tekijän sielu. Se on samalla aitoa, rouheaa ja siksi niin puhuttelevaa. Olli Soikkelin Django-pastissi on yhtä paljon tätä päivää kuin Arppa. Kaikki artistit ovat osa samaa jatkumoa, vaikka toinen flirttaile kansanmusiikin ja toinen punkin kanssa, tapahtuman ohjelmakuraattori Måns ’Dj. Bunuel’ Strömberg miettii tiedotteessa.

SaltFestin idea syntyi suomalaisen klubiskenen ja musiikin kentällä yli 40 vuotta toimineen Strömbergin, loviisalaisen ravintoloitsijan, rumpalin ja klubi-isännän Timothy Kühnin, muusikko-säveltäjä Kalle Katzin ja markkinointialalla työskentelevän Mikko Airaksen haaveesta toteuttaa rajoja rikkova ja helposti lähestyttävä musiikkifestivaali.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Lovisa Konst och Kultur rf ja tapahtumapaikkana on Loviisan merellinen Laivasilta Itä-uusimaalla. Lippuja festivaalille voi ostaa biletti.fi-sivustolta 20–45 euron ennakkohintaan.

Edit: Korjattu artistin nimen kirjoitusasu. 

Lisää luettavaa