Luukas Oja on Soundin vuoden tulokas: ”Riemu on meidän valttimme”

Master Of Pulpets 2020 -voittaja on selvinnyt.
18.11.2020 10:34

Rockyhtye Luukas Oja on valittu vuoden lupaavimmalle tulokkaalle myönnettävän Master Of Pulpets -palkinnon saajaksi. Joensuun seudulta lähtenyt mutta nykyään Helsingissä vaikuttava viisikko teki Soundin raatiin vaikutuksen sekä raikkaalla ja suorapuheisella Väritetty todellisuus -debyyttialbumillaan että pitelemättömällä keikkaenergiallaan. Yhtyeeseen kuuluvat laulajat Jessica Kräkin ja Iita Ylönen, kitaristi Iivari Nenonen, basisti Ilkka Nanouche sekä rumpali Olavi Tanttu. 

Master Of Pulpets -diplomi luovutettiin treeneihin matkalla olleelle yhtyeelle Playground Music -levy-yhtiön toimistolla. 

Nyt kun olemme kaikessa viisaudessamme antaneet teille tällaisen arvonimen, mitä te aiotte tehdä osoittaaksenne olevanne sen arvoisia? 

– Ainakin me tehdään ihan hiton kova kakkoslevy! Viime viikkoina on ollut tosin tuotteliasta säveltämistä, ja ollaan oltu tosi innoissamme treeniksellä, sanoo Ylönen. 

Suunnitelmat ovat siis jo vahvasti tulevaisuudessa, vaikka debyyttialbumin ilmestymisestäkään ei vielä ole vierähtänyt kuin pari kuukautta. 

– Nyt on ollut tosi rentoa vaan ideoida kaikenlaista kun ei ole stressiä tai mitään dedistä vielä olemassa, Nenonen kertoo.

– Samalla kun tehdään uusia biisejä ja uusiudutaan, niin pidetään kiinni meidän omasta vilpittömyydestä ja semmoisesta fiilistelystä tähän tekemiseen. Mun mielestä meidän valtti on se riemu, mikä on tässä hommassa. Se näkyy varmasti parhaiten keikoilla, Ylönen jatkaa. 

Keikkojen suhteen Luukas Ojan vuosi 2020 on ollut kaikkien muiden tapaan täynnä pettymystä. 

– Provinssi ja Ruisrock oli isoimmat festarit mitkä peruuntuivat, ja varmaan joku 10–15 muuta keikkaa, harmittelee Nanouche.

Ennen koronarajoituksia Luukas Oja ehti kuitenkin saada vyölleen pari ikimuistoista esiintymistä. 

– Meidän keikat loppui tosi isosti, koska oltiin juuri oltu Apulantaa lämppäämässä Logomossa. Se oli maaliskuun alussa, eli ihan just ennen kuin rajoitukset iski, kertoo Nenonen. 

”Juuri ennen rajoituksia kerkisi olemaan pari viikkoa semmoisia unelmien täyttymyksiä”

– Se oli uskomatonta, miten juuri ennen rajoituksia kerkisi olemaan pari viikkoa semmoisia unelmien täyttymyksiä. Ekaksi oli Ursus Factoryn kanssa meidän eka Tavastia-keikka, joka oli tupaten täynnä porukkaa, Kräkin muistelee. 

– Oli tosi iso onni, että ehdittin tehdä ne, Ylönen lisää. – Ja nyt kun ollaan päästy taas tekemään muutamia keikkoja levyn ilmestymisen jälkeen, tuntuu että ollaan ihan hurmoksessa. 

Tälle vuodelle yhtyeellä on edessä vielä pari keikkaa – ainakin näillä näkymin – ja lähitulevaisuuden suunnitelmissa on myös musiikkivideon tekeminen. 

Ylösen ja Kräkinin duona aloittanut, mutta nelisen vuotta sitten nykyisen muotonsa saanut Luukas Oja esiteltiin ensimmäisen kerran Soundin Tarkkailuluokka-palstalla loppuvuodesta 2018. Viimeisin haastattelu ja kehuva levyarvio löytyvät Soundista 8/2020. 

Mikä Master Of Pulpets?

Soundin toimituskunnasta koostuva asiantuntijaraati valitsee joka vuosi parhaan ja potentiaalisimman tulokkaan, joka palkitaan Master Of Pulpets -arvonimellä ja Ville Pirisen piirtämällä diplomilla. Ennen Luukas Ojaa palkinnon ovat voittaneet Litku Klemetti, Vesta, Jesse Markin ja Maustetytöt. 

Master Of Pulpets -voittaja Luukas Oja on yhtä kuin Ilkka Nanouche, Iivari Nenonen, Iita Ylönen, Olavi Tanttu ja Jessica Kräkin.

 

Lisää luettavaa