”Luullakseni hän tunnisti minut ja halusi pelotella minua” – Morrissey väittää ”mielipuolisen” poliisin uhkailleen häntä aseella Roomassa

Morrissey ja sisarenpoikansa kertovat laulajan joutuneen tukalaan tilanteeseen roomalaisen poliisin kanssa.

Morrissey kertoo yhteistyössä valokuuvajana toimivan sisarenpoikansa Sam Esty Raynerin kanssa julkaisemassaan Facebook-päivityksessä joutuneensa Roomassa poliisin aseella uhkailemaksi. Rayner kuvailee viestissään, kuinka poliisi ”terrorisoi Morrisseytä 35 minuuttia vaatien ’papereita'”, joita laulajalla ei ollut mukanaan. Hetkeä myöhemmin poliisi väitetysti kertoi tietävänsä kuka Morrissey oli ja alkoi huutaa ”yli 100 ihmisen” kokoontuessa seuraamaan tapahtumia.

”En ollut rikkonut lakia tai käyttäytynyt epäilyttävästi”, Morrissey kommentoi välikohtausta Rolling Stonelle. ”Poliisi otti aseensa esiin ja piti sitä kädessään huutaessaan minulle päin naamaa. Jotkut ihmiset tulivat pelastamaan minut. Tämä tapahtui Nike-liikkeen ulkopuolella ja monet kuvasivat selkeästi mielipuolisen poliisin käytöstä. Uskon että hän tunnisti minut ja halusi pelotella minua. En perääntynyt vaikka uskoikin hänen olevan vähällä ampua minut. Kehotan ihmisiä varomaan tätä vaarallisen agressiivista poliisia. Hän saattaa tappaa teidät.”

Consequence of Sound raportoi Morrisseyn peruuttaneen välikohtauksen johdosta loput Italian-kiertueensa konsertit.