Myös Morrissey ottaa kantaa Manchesterin terrori-iskuun – kunniansa saavat kuulla niin brittipoliitikot kuin kuningatar Elisabetkin

The Smithsistä, soolouraltaan ja toisinaan sangen kärkevistä kommenteistaankin tunnettu Morrissey on kommentoinut Facebook-sivuillaan Manchesterin toissailtaista terrori-iskua. Tyylilleen uskollisesti herra ei tälläkään kertaa varsinaisesti sanan säilää säästele, vaan viiltää sillä aivan ensimmäiseksi Britannian pääministeriä.

”Olin juhlimassa syntymäpäivääni Manchesterissa, kun uutiset Manchester Arenan tapahtumista tulivat ilmi. Vihani on monumentaalista. Mistä syystä tämä milloinkaan loppuisi?”, mies aloittaa viestinsä ja siirtyy suoraan Britannian poliittisten vaikuttajien kimppuun. ”Theresa May sanoo, että tämänkaltaiset iskut ’eivät murra meitä’, mutta hän itse elää luodinkestävässä kuplassa, eikä hänen tarvitse tänä iltana tunnistaa yhtäkään nuorta Manchesterin ruumishuoneissa. Lisäksi ’eivät murra meitä’ tarkoittaa, että tämä tragedia ei murra häntä tai hänen maahanmuuttopolitiikkaansa.”

Laulajan sivalluksilta ei säästy sen enempää kuningatar Elisabet kuin Manchesterin pormestarikaan.

”Kuningattarelle sataa absurdia kiitosta hänen ’vahvoista sanoistaan’ iskujen tuomitsemisessa, mutta siltikään hän ei peru tämänpäiväisiä puutarhajuhlia Buckinghamin palatsissa – eikä päätöstä sallita kritisoitavan Britannian vapaassa lehdistössä. Manchesterin pormestari Andy Burham puolestaan sanoo iskujen olevan ’ääriaineksen’ tekosia. Minkä ääriaineksen? Äärimmäisen kanin?”

Voit lukea miehen päivityksen kokonaisuudessaan alta.