Luvassa ”ultimaattiset ulkoilmabileet” – Helsingin tapahtumakesä kasvaa elektronisen tanssimusiikin juhlalla

U Nation -tapahtumaa juhlitaan Kansalaistorilla Pride-viikonloppuna.
23.3.2023 07:55

Helsingin tapahtumakesään saadaan lisäystä täysin uuden elektronisen tanssimusiikin tapahtuman U Nationin myötä. Kansalaistorilla 30. kesäkuuta ja 1. heinäkuuta järjestettävään tapahtumaan on saapumassa elektronisen musiikin kansainvälisiä ja kotimaisia eturivin artisteja.

Tapahtuman pääesiintyjinä nähdään viime vuonna maailman suurimpiin elektronisen musiikin festivaaleihin lukeutuvan Tomorrowlandin päätössetin soittanut Charlotte de Witte, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva englantilainen dj-duo Camelphat ja Call On Me -hitillään vuonna 2004 maailman laajuiseen suosioon noussut elektronisen musiikin tähti Eric Prydz.

Muita Pride-viikonloppuna juhlittavan tapahtuman jo julkaistuja esiintyjiä ovat Beyoncén Renaissance-albumilla vieraillut Honey Dijon, Dua Lipan kanssa remix-albumi Club Future Nostalgian tehnyt The Blessed Madonna sekä kotimaan arvostetuimpiin dj:hin lukeutuvat Mr.A ja Orkidea. Lisäyksiä artistikattaukseen on kevään aikana luvassa.

– U Nationin idea on tarjota ultimaattiset ulkoilmabileet elektronisen tanssimusiikin siivittämänä. Haluan, että U Nationista tulee yksilöllisyyden ja rakkauden juhla, jossa kaikki voivat olla sitä mitä ovat, kertoo tiedotteessa tapahtuman pääarkkitehtina toimiva Harri Andersson, jolla on myös takanaan pitkä artistiura DJ Proteus -nimellä.

– Olen kuratoinut tapahtuman esiintyjälistan huolella – ja iloitsen suuresti siitä, että kaikki haluamani artistit ovat lähteneet mukaan. Tarjolla on Suomeen hartaasti toivottuja ja erittäin arvostettuja elektronisen musiikin huippuartisteja sekä kotimaisia elektronisen musiikin tähtiä.

Liput U Nationiin tulevat myyntiin Ticketmasteriin maanantaina 27. maaliskuuta hintaan 69–135 euroa.

Lisää luettavaa