Lynyrd Skynyrd -alkuperäiskitaristi kiidätettiin sairaalaan – toipuu hätäsydänleikkauksesta

25.7.2021 16:33

Lynyrd Skynyrdin viimeinen alkuperäisjäsen Gary Rossington on toipumassa sydänleikkauksesta.

”Ajatuksemme ja rukouksemme ovat Gary Rossingtonin luona kun hän toipuu hätäsydänleikkauksesta”, yhtyeen Facebook-sivulla tiedotetaan. ”Gary on kotona lepäämässä ja toipumassa perheensä kanssa. Hän haluaa kaikkien tietävän, että hän voi hyvin ja odottaa toipuvansa täysin.”

Rossington on aiemminkin kärsinyt sydänongelmista. Hän sai sydänkohtauksen vuonna 2015 ja tarvitsi asian tiimoilta leikkaushoitoa seuraavana vuonna. Vuonna 2019 Rossingtonilta korjattiin vuotava läppä.

Tampa Bay Timesin haastattelussa 69-vuotias muusikko kertoi lääkärien kehottaneen häntä lopettamaan kiertämisen jo vuosien ajan.

”Minulla on ollut lavalla monta sydänkohtausta”, mies taustoitti.

Lynyrd Skynyrd palasi vastikään tien päälle Big Wheels Keep on Turnin’ -kiertueen merkeissä.

”Musiikki on voimakas parantaja! Meistä tuntui paremmalta vaihtoehdolta soittaa keikat ja tuoda musiikkia teille kaikille sen sijaan, että peruuttaisimme show’t”, yhtye lisää.

Twin Cities Summer Jam -tapahtumassa Minnesotassa Johnny Van Zant avasi Rossingtonin tilannetta paikalla olleelle yleisölle.

”Yhden alkuperäisjäsenemme, herra Gary Rossingtonin sydämeen [valtimoon] täytyi asentaa kiireellisesti stentti”, mies totesi. ”Juttelimme asiasta. Gary sanoi, että ’Menkää Minnesotaan. Potkikaa ihmisiä persuuksille minun kunniakseni.”

Rossingtonia tuuraa Alice Cooperin yhtyeessä ja Thin Lizzyssä vaikuttanut Damon Johnson.

Lisää luettavaa