Maailmalla listattiin parhaita metallibiisejä 2000-luvulta – mukana komeasti suomalaisväriä!

Amerikkalainen verkkolehti Loudwire on listannut 66 parasta metal-kappaletta 2000-luvulta. Mikä ilahduttavinta, siellä slayereiden, toolien, systemofadownien ja ironmaideneiden joukosta löytyy myös varsin komeasti suomalaisväriä. Kappaleita ei sinänsä ole aseteltu sen kummemmin paremmuusjärjestykseen, mutta peli avataan heti Children of Bodomin Everytime I Die -biisillä.

”Paahtavan ja ultra-teknisen Children of Bodomin hitaampaa puolta edustava Everytime I Die tuntuu poikkeavan kaikista muista suomalaisbändin kappaleista”, julkaisu kirjoittaa. ”Mielipuoliset soolot ovat Children of Bodomin musiikin peruskauraa, mutta kitara ja koskettimet menevät Everytime I Diessä syvemmälle kuin tavanomaisessa Bodom-tiluttelussa. Se on yhtyeen avainkappaleita ja välttämätöntä kuunneltavaa mitä tulee 2000-luvun metaliin.”

Listan seuraava suomalaiskappale on HIM:n Right Here in My Arms.

”HIM kuului MTV:n vakio-ohjelmistoon 2000-luvun alussa, nousten valtavirtaan Jackassin ja muiden Bam Margeran tähdittämien jekkuohjelmien ohessa”, Loudwire perustelee valintaa. ”Ville Valo oli tyypillinen tuon aikakauden rocktähti, jokaisen Right Here in My Arms -pyöräytyksen muuttaessa tytöt sulaksi vahaksi. HIM:n love metal on kestänyt aikaa ja toimii yhä tänäkin päivänä, eikä kyse ole vain vuosituhannen vaihteen MTV-nostalgiasta.”

Kolmas listan suomalaisedustaja on Nightwish, jolta on kelpuutettu mukaan Nemo-kappale.

”Nightwishin ja erityisesti yhtyeen Tarja Turusen aikakauden tärkeyttä ei sovi vähätellä”, Loudwire muistuttaa. ”2000-luvulla oli vain harvoja yhtä suosittuja metalliakteja, Nemon pitäessä paikkansa modernin metalin kaanonissa yhä tänäkin päivänä. Yhtye edustaa sinfonisen metallin absoluuttista lakipistettä, huolimatta siitä kuka kulloinkin laulaa, ja vuoden 2004 Once on ilman mitään epäilyksiä genren tärkein levytys.”

Voit käydä tutustumassa loppulistaan tästä.