Maailmalla listattiin rockbändien häijyimpiä haukkumisbiisejä – suomalainenkin merkintä mukana

Suomi mainittu! Ja tällä kertaa hivenen yllättävässä yhteydessä. Kun ulkomaiset musiikkimediat julkaisevat listausjuttuja, suomalaiset yhtyeet selviävät tavallisesti mukaan, mikäli aiheensa on jotain tyyliin ”1980-luvun parhaat glam-bändit” (Hanoi Rocks) tai ”kovimmat melodisen metallin taiturit” (Stratovarius, Nightwish, Sonata Arctica…). Nyt Loudwiren listauksen aiheena on kuitenkin ”rockin ja metallin häijyimmät haukkumisbiisit” – tai miten ”diss track” nyt parhaiten suomennetaankaan.

Mukaan on selvinnyt Nightwish vuoden 2007 kappaleellaan Bye Bye Beautiful, joka on osoitettu paria vuotta aiemmin bändistä erotetulle Tarja Turuselle. Turusen eroon johtaneet tapahtumat lienevät Soundin lukijakunnalle sen verran tuttua kauraa, ettei niitä tarvitse sen kummemmin tässä eritellä. Loudwire nostaa biisistä erikseen esille useaan otteeseen toistuvat sanat: ”Did we get this far just to feel your hate? / Did we play to become only pawns in the game? / How blind can you be, don’t you see? / You chose the long road but we’ll be waiting / Bye bye beautiful.” Tuleehan siinä asia selväksi.

Listan muita bändejä ovat muun muassa Guns N’ Roses (Get in the Ring), The Smiths (Frankly Mr. Shankly), Deep Purple (Smooth Dancer) ja Pantera (War Nerve). Courtney Love saa kunnian olla jopa kahden listalla esiintyvän vihabiisin kohteena, kun sekä Foo Fighters että Stone Temple Pilots ovat osoittaneet suunsoittokappaleet hänelle.