Maailman pelottavimmat metallibändit valittu – ykkösenä komeilee psykedeelisella black metallillaan kauhistuttava suomalaisbändi!

Maskit naamaan ja torille!
25.10.2016 20:09

LA Weekly otti ja laittoi maailman 10 pelottavinta metallibändiä hirvittävyysjärjestykseen. Listalta löytyy koko joukko kauhistuttavan tuttuja nimiä Dimmu Borgirista Watainiin, mutta ilahduttavasti, ja kenties hieman yllättävästikin, kärkisijan nappasi näiden pitkän linjan pelottelupioneerien nenien edestä haltuunsa supisuomalainen Oranssi Pazuzu! Loistavaa!

Toimittaja Jason Roche kirjoittaa perusteluissaan valinnasta seuraavaa:

”Kun tämän suomalaispoppoon albumi Värähtelijä ilmestyi aiemmin tänä vuonna, korvamerkitsin sen potentiaalisesti vuoden 2016 huolestuttavimmaksi albumiksi. Nyt vuoden kähestyessä loppuaan, se on edelleen listani kärjessä. Vaikka Oranssi Pazuzu onkin löyhästi kategorioitavissa black metal -bändiksi, heidän musiikkinsa psykedeeliset elementit saavat aikaan hypnoottisen kuuntelukokemuksen, joka täyttää mielesi hirvittävillä demoneilla, äänillä ja aaveilla. Se on kuin pieleen mennyt happotrippi, jossa valot vaihtuvat epileptisiä kohtauksia aiheuttavasta vilkutuksesta täydelliseen pimeyteen, äänet kirkuvat korviisi kaikki kammottavimmat ajatuksesi ja kun vihdoin heräät painajaisestasi, toivot, että vaatteesi läpimäräksi kastellut veri on omaasi, eikä jonkun toisen.”

Tässä vielä lehden top 5:

5. Behemoth
4. Mournful Congregation
3. Tetragrammacide
2. Watain
1. Oranssi Pazuzu

Loput sijoitukset, sekä perustelut kaikkien valintojen takaa voit käydä lukemassa täältä.

Lisää luettavaa