”Maailmassa on kaikki taas hyvin” – Ex-AC/DC-rumpali kertoo olevansa innoissaan aussijätin huhutuista kokoonpanomuutoksista

31.10.2018 21:09

Vuosina 1983–1989 AC/DC:n riveissä rumpaloinut Simon Wright sanoo olevansa mielissään huhuista, joiden mukaan laulaja Brian Johnson ja rumpali Phil Rudd olisivat palanneet legendaarisen yhtyeen ruotuun työstämään uutta albumia. Puheet moisen reunionin mahdollisuudesta saivat alkunsa, kun JohnsonRudd sekä Angus ja Stevie Young ikuistettiin viettämässä aikaa Vancouverissa sijaitsevalla studiolla elokuussa.

Siitä, olivatko verkossa levinneet otokset todellakin tuoretta alkuperää, vai esimerkiksi peruja Rock or Bust -albumin nauhoituksen ajoilta, ei edelleenkään ole täyttä selvyyttä — eikä tunnetusti vähäsanainen eikkadeikka-leiri ole hiiskunut suunnitelmistaan julkisesti sanaakaan. Wrightillakaan ei valitettavasti ole tarjota yhtyeen nykytilanteesta sen kummempaa sisäpiirin tietoa, mutta vahvoina vellovat huhut ilahduttavat entistä kannuttajaa kuitenkin suuresti.

”Noh, en ole enää heidän kanssaan kovin läheinen, mutta kun Axl [Rose, Guns N’ Roses] lyöttäytyi remmiin, ajattelin hänen tehneen hyvää työtä”, Wright toteaa The Blairing Out With Eric Blair Show’lle vuotuisen Bowl For Ronnie -tapahtuman hulinassa. ”On todella vaikea täyttää Brianin kaltaisen kaverin saappaat, mutta hän otti härkää sarvista ja teki mielestäni erinomaista työtä. Oletan hänen pelastaneen kiertueen, sillä ilman laulajaa jatkaminen on hieman vaikeaa. Niinpä hän teki mielestäni hyvää jälkeä. Mitä tulee sen leirin kuulumisiin, tiedän asioista yhtä paljon kuin tekin — luin niistä netistä — mutta mikäli se mistä puhutaan pitää paikkansa, on se mielestäni fantastista. Ajattelen, että maailmassa on kaikki taas hyvin — he ovat yhdessä tekemässä musiikkia, ja se jos mikä on hienoa.”

Mieheltä kyseltiin myös AC/DC:n 80-luvun työskelytavoista ja -moraalista.

”Se oli tavallaan rentoa. Tietenkin mennessämme lavalle se oli kaikkea muuta — silloin vedettiin täysillä kaksi tuntia illassa. Se osa jutusta oli todella intensiivistä. Treenit olivat kuitenkin leppoisampia. He tiesivät täsmälleen mitä olivat tekemässä. Minä en niinkään, mutta tein mitä tein, joten…”

AC/DC:n lisäksi Diosta, Rhino Bucketista ja Ufosta tuttu Wright musisoi nykyisin edesmenneen laulajasuuruuden kunniaksi perustetussa Dio Disciplesissä.

Lisää luettavaa