Machine Head esitteli todella yllättävän uuden kappaleen: ”Mietimme, voimmeko julkaista tällaisen biisin”

https://youtu.be/28Ig3RGdVMY

Murskaavana riffikoneena tunnettu Machine Head julkaisi juuri uuden kappaleen 26. tammikuuta ilmestyvältä Catharsis-albumiltaan, ja nyt onkin mielenkiintoista kamaa tarjolla. Panteramaisten moukaririffien sijaan kappale kulkee hyvän matkaa akustisen kitaran johdolla, ja kun biisi lopussa räväköityy, se muistuttaa silloinkin enemmän irkkupunkia kuin perinteistä Machine Head -soundia. Kuuntele yläpuolelta.

Blabbermouth raportoi laulaja Robb Flynnin kertoneen haastattelussa, että bändi pohti pitkään kappaleen suuntaa. ”Se on ehdottomasti muuta kuin Machine Headilta on totuttu kuulemaan, ja tiesimme sen. Väittelimme pitkään tyyliin ’voiko näin sanoa’, ’pitääkö meidän sanoa näin’ ja ’voimmeko julkaista tällaisen biisin'”, Flynn kertoi That’s Not Metal -podcastissa.

”Minusta se on folk-laulu. Siinä on neljä sointua, joita on soitettu miljoona kertaa viimeisen sadan vuoden aikana, ja tiesin sen hyvin säveltäessäni. Minä vain tein sen, ja nuo sävelet sattuivat sopimaan hyvin yhteen lauluni kanssa. Se toimi”, Flynn jatkoi.