Tavallisesti bändit rakastavat festarikeikkoja, mutta nyt löytyi sääntöön poikkeus: ”Soitat jollain perkeleen parkkipaikalla ja on helvetin kylmä”

Machine Head valmistautuu uuden Catharsis-albuminsa julkaisuun. Levy tulee myyntiin 26. tammikuuta, ja näin ollen yhtye viettää oletettavasti suuren osan ensi vuodesta tien päällä. Sekin olisi looginen askel, että bändi kiertäisi kesällä ahkerasti rockfestivaaleja.

Viimeksi mainittu suunnitelma ei kuitenkaan ole yhtyeen itsensä mieleen. The Jasta Show -podcastin vieraana käynyt kitaristi-laulaja Robb Flynn puhui studioisännän kanssa pitkät pätkät festarikeikoista ja siitä, miten Machine Head on huomannut, etteivät ne ole tätä bändiä varten.

”Soitimme paljon festivaalikeikkoja Euroopassa ja Yhdysvalloissa ja aloimme pohtia tarkkaan, sopiiko se meille. Teimme sitä paljon, mutta ei se automaattisesti tarkoita, että se toimisi meidän kannaltamme. Emme vetäneet enempää yleisöä, itse asiassa keräsimme vähemmän porukkaa joissain paikoissa. Emmekä myyneet enempää levyjä”, Flynn sanoo.

”Mitä tulee merchandise-myyntiin… Muistan, miten aikanaan kova festarikeikka saattoi muuttaa bändin uran. Saatoit myydä helvetisti oheistuotteita, saada lisää faneja ja myydä levyjä. Tai ehkä se on vieläkin mahdollista? En halua mollata festareita. Haluan, että ihmiset käyvät niillä jatkossakin, mutta en usko, että tuollaista hetkeä tulisi enää meidän bändillemme.”

Vauhtiin päästyään Flynn kovensi kierroksia ja sanoi suoraan inhonneensa festarivetoja jo hyvän aikaa. Hänen mielestään fanitkaan eivät olleet tyytyväisiä lyhyisiin 45 minuutin setteihin.

”Soitat jollain perkeleen parkkipaikalla, vettä sataa kaatamalla, kaikki seisovat mutavellissä sadeviitoissaan ja on helvetin kylmä. Olen niin täynnä sitä”, Flynn sanoo.

”Katselin lavalta ihmisiä ja vihasin jokaista minuuttia. Vihasin lavalla olemista ja sateessa soittamista. Vihasin kylmää ja ajattelin, etten alkanut soittaa tällaisen paskan vuoksi. Milloin metallimusiikista tuli tällaista?”