Machine Head ottaa väkevästi kantaa viime aikojen tapahtumiin uudella singlellä – ”Meidän tulee tehdä osamme herättääksemme keskustelua”

Iso osa tuotosta käytetään hyväntekeväisyyteen.
17.6.2020 14:12

Machine Head julkaisi yllättäen kaksi uutta biisiä käsittävän Civil Unrest -singlen, jolla nokkamies Robb Flynn purkaa tuntojaan ja ahdistustaan Yhdysvaltojen viime aikojen tapahtumista. Stop The Bleeding -kappale esimerkiksi syntyi vain muutama päivä sen jälkeen, kun George Floyd kuoli poliisin käsittelyssä pidätystilanteessa.

”Kirjoitin tekstin ja lauloin sen 27. toukokuuta eli sinä päivänä, kun George Floydin murhanneet neljä poliisia jäivät (alun perin) ilman syytteitä. Sinä päivänä ympäri Amerikkaa syttyi mielenosoituksia ja mellakoita. Ajoin Oaklandiin isojen mielenosoitusten ohi ja kirjoitin alas kaiken, mitä päässäni liikkui kun katselin tapahtumia sivusta. Ei mennyt kuin tunteja, kun sain sanottavani paperille ja äänitettyä”, Flynn kertoo.

Flynn lauloi sanat jo joulukuussa 2018 äänitetyn kappaleen päälle, jolla soittavat Machine Head -basisti Jared MacEachearn sekä Warbringer-rumpali Carloz Cruz. Vierailevana laulajan kappaleella kuullaan Killswitch Engagen Jesse Leachia.

”Olimme jo puolisen vuotta puhuneet Leachin kanssa, että hän tulisi laulamaan tälle biisille, koska minusta siinä oli tiettyä Killswicth-fiilistä. Valitettavasti – tai onneksi – aikataulumme eivät natsanneet, mutta nyt karanteeniin jouduttuamme meillä olikin aikaa. Lähetin hänelle sanat ja vastasi olevansa sataprosenttisesti mukana. Olen aina pitänyt Jesseä monella tavalla pioneerina ja yhtenä niistä, jotka ovat muuttaneet metallimusiikkia, joten oli kunnia saada hänet mukaan.”

”Minulle oli kunnia päästä tälle kappaleelle mukaan. Osaksi sen vuoksi, että kyseessä on Machine Head, mutta koska tätä viestiä täytyy levittää ja se täytyy saada kuulluksi. Nämä ongelmat rasismin ja voiman väärinkäytön kanssa ovat ajattomia – olen kirjoittanut niistä ennenkin ja tulen kirjoittamaan jatkossakin. Mielestäni Robb osuu nyt naulan kantaan niin lyyrisesti kuin myös soonisesti. Toivon, että kappale herättelee niitä, jotka sen kuulevat”, Leach puolestaan toteaa.

”Metalliyhteisön täytyy olla äänekkäämpiä yhteiskunnallisten ongelmien suhteen ja etenkin näinä aikoina auttaa valistamaan ihmisiä. Musiikki on elämämme soundtrack, joka ei tunne kieli- tai kulttuurirajoja. Siksi meidän muusikoiden tulee tehdä osamme herättääksemme keskustelua tällaisten asioiden suhteen. Musiikin avulla voimme muutta asioita ja auttaa, jotta verenvuoto saadaan lakkaamaan.”

Iso osa Stop The Bleeding -kappaleen suoratoistosta tulevasta tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen yhdistykselle, joka edustaa George Floydia, Breonna Tayloria ja Ahmaud Arberya, jonka tapaus – kaksi valkoista miestä ampui lenkillä olleen mustaihoisen Arberyn kuoliaaksi viime helmikuussa – toimi myös yhtenä vaikutteena uuden singlen b-puolen kappaleeseen Bulletproof. Bulletproofin voit kuunnella tuosta alta.

Lisää luettavaa