Maija Vilkkumaan suosittu Neverheard-konseptikeikka saa jatkoa kiertueen muodossa – ”Tää avaa ikkunan rinnakkaistodellisuuteen”

Jirina Alanko

Kiertueella kuullaan biisejä Vilkkumaan koko uran varrelta, muttei yhtäkään hittiä.

Maija Vilkkumaa teki vuonna 2019 Neverheard-konseptikeikan, jonka settilistalta ei löytynyt yhtään koko kansan tuntemia hittejä vaan ainoastaan niiden suositumpien kappaleiden varjoon jääneitä, tosifanien tuntemia kappaleita. Nopeasti loppuunmyynyt konseptikeikka saa alkuvuodesta monien toivomaa jatkoa kiertueen muodossa.

”Hitit ovat tietysti artistille ihana ja tärkeä asia, mutta ne myös sitovat. Kun hitit ottaa setistä pois, jää tilaa rakkaille erikoisbiiseille”, Vilkkumaa avaa.

”Ajattelen, että tää Neverheard-konsertti avaa ikkunan rinnakkaistodellisuuteen. Siellä mä oon tehnyt kappaleita samalla intohimolla kuin tässäkin todellisuudessa, ja niillä biiseillä on kyllä kuulijoita, muttei isoa radio- tai muuta menestystä. Keikan draaman kaari rakentuu eri tavalla, yhteislaulua varmaan on sielläkin, mutta vähemmän. Jokainen biisi on yleisölle yllätys: ai niin tämäkin, ja tämä!”

Tänä vuonna Soundi-palkinnon pokanneen Vilkkumaan Neverheard-kiertue alkaa 8.2. Helsingin G Livelabista ja jatkuu Kuopion, Joensuun, Hämeenlinnan, Porin, Tuusulan, Tampereen ja Lappeenrannan kautta päättyen Jyväskylän Ilokiveen 4.3.

Kuulkaas tätä!Vuonna 2019 suurta ihastusta herättänyt ja nopeasti loppuunmyynyt Neverheard-konseptikeikka saa…

Julkaissut Maija Vilkkumaa Keskiviikkona 30. marraskuuta 2022