Maistuisiko uusi Refused-levy? Nyt sitä olisi koko komeudessaan tarjolla

Seinäjoella tulevana viikonloppuna 24.–27. kesäkuuta järjestettävässä Provinssissa esiintyvä Refused julkaisee 17 vuoden tauon jälkeen uuden albumin perjantaina. Hardcorea, metalia ja punkia yhdistelevän ruotsalaiskokoonpanon uusi levy Freedom on kuunneltavissa nyt ennakkoon alla tai Spotifyssä.


Edellinen Refused-albumi The Shape Of Punk To Come julkaistiin vuonna 1998. Samana vuonna yhtye laittoi pillit pussiin. Vuonna 2012 yhtye teki paluukiertueen ja alkoi säveltämään uutta musiikkia.

– Tämä ei ole reunion, vaan olemme tulleet takaisin. Uusi albumi on radikaaleinta materiaalia, jota olemme tehneet niin musiikillisesti kuin sanoituksellisestikin, kertoo Refused-nokkamies Dennis Lyxzén tiedotteessa.

– Kukaan ei halunnut, että vesittäisimme imagon yhtyeestä, joka teki loistavan albumin ja vain hajosi. Se itseasiassa vain provosoi meitä tekemään uutta musiikkia, rumpali David Sandström valottaa Freedomin materiaalin syntytaustoja.

Refused on tuottanut uuden albumin yhteistyössä muun muassa Nick Caven, Arcade Firen ja Gang Of Fourin kanssa työskennelleen Nick Launayn kanssa.

Katso alta uunituore Dawkins Christ -musiikkivideo. Refused nousee lavalle Seinäjoella Provinssi-lauantaina 27. kesäkuuta.