Manowarin ovet käyvät tiuhaan tahtiin – nyt porukkaan liittyi kitaristilegenda

3.9.2022 08:54

Amerikkalaisen Manowarin kokoonpano on muuttunut. Vuonna 2019 yhtyeeseen liittynyt kitaristi Evandro ”EV” Martel on poistunut orkesterin vahvuudesta ”ainakin toistaiseksi”, ja tilalle on pestattu Michael Angelo Batio.

Chicagossa vuonna 1956 syntynyt Batio tunnetaan esimerkiksi nopeudestaan, ja hänet äänestettiinkin maailman kaikkien aikojen nopeimmaksi shreddaajaksi Guitar One -lehdessä vuonna 2003. Bation ”tavaramerkkeihin” kuuluvat myös erikoisinstrumentit, ja mies on nähty muun muassa kaksi- ja nelikaulaisen kitaran ääressä.

– En voisi olla enemmän innoissani! Rakastan metallia yli kaiken, eikä mikään ole sen enempää metallia kuin Manowar, sanoo Batio.

Suomalaisfanit pääsevät ihastelemaan Manowarin uutta kokoonpanoa tuoreeltaan, sillä yhtye saapuu Espoon Metro-areenalle 1. helmikuuta. Jos bändin kiertuesuunnitelmat eivät muutu, kyseessä on toinen keikka Bation kanssa. Rundi alkaa Tallinnasta 30. tammikuuta.

Manowarin jäsenistössä on ollut viime aikoina muitakin muutoksia. Orkesteriin vuonna 2019 liittynyt Anders Johansson on nimittäin ehtinyt jo jättää yhtyeen, ja tällä hetkellä ryhmän tahdittajana toimii Dave Chedrick.

Lisää luettavaa