Marco Hietala ja Jonas And I julkaisivat 1852 sävelletyn maakuntalaulun vuoteen 2017 päivitettynä – Näin kuulaasti soi Savo´s Song

7.3.2017 10:05

Folk pop -yhtye Jonas And I on tänään julkaissut satavuotiaan Suomen kunniaksi oman päivitetyn versionsa maamme ensimmäisestä maakuntalaulusta. Mukana kappaleella laulaa myös Nightwishistä tuttu Marco Hietala.

Kuten hiljattain uutisoimme, on Savo’s Song englanniksi käännetty versio Savolaisen laulusta, johon Jonas And I on tehnyt lähes kokonaan uuden sävellyksen. Laulaja Roope Hakkarainen kuvailee yhtyeen tulkintaa kuulaaksi ja syvälliseksi ja siihen on otettu vaikutteita suomalaisesta tarinankerronnasta ja kansanlauluperinteestä.

Savolaisen laulu on Savon maakuntien yhteinen maakuntalaulu.  Ensimmäisen kerran se esitettiin vuonna 1852. Sen sanoitti August Ahlqvist (kirjailijanimellä A. Oksanen) ja sävelsi Karl Collan. Englanninkielisen käännöksen on tehnyt Pohjois-Englannissa asuva, Edinburghin yliopistosta valmistunut kääntäjä Liisa Muinonen-Martin. Suomen maakuntalauluista ei ole tiettävästi aikaisemmin tehty virallisia englanninkielisiä versioita.

– Viime vuonna julkaistu debyyttialbumimme These Days on reissulevy, jossa matkataan maailmalla. Savo’s Song jatkaa hienosti tätä matkateemaa, mutta nyt reissataan ajassa, toteaa Hakkarainen.

Lisää luettavaa